Acasa InternationalExterne Băsescu, la Chicago: Nu vedeţi că nu atac Puterea?

Băsescu, la Chicago: Nu vedeţi că nu atac Puterea?

scris de D.S.S.
4 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică seară, la Chicago, că a vorbit la Summitul NATO despre nevoia de a fi solidari, punctând că în timp ce unii îşi sacrifică militarii în Afganistan, alţii îşi retrag trupe înainte de închiderea misiunii şi precizând că nu doreşte să atace nicio ţară, aşa cum nu atacă nici puterea politică din România.

Băsescu, la Chicago: Nu vedeţi că nu atac Puterea?

Este principiul pe care funcţionează Alianţa: solidaritate. Şi dacă militarii români îşi riscă în continuare viaţa rămânând în Afganistan, nu înţelegem de ce alţii, fără a fi predat zona lor de responsabilitate, vor să plece mai repede. Şi mi se pare că este în neregulă. Pot să vă spun şi un tip de formulare care a fost: că în timp ce militarii şi-au sacrificat viaţa pentru Afganistan, unii ezită să-şi sacrifice nişte voturi, eventual, şi îşi retrag trupe înainte de închiderea misiunii. Vreau să ştiţi că nu m-am adresat niciunei ţări, ci pur şi simplu am vorbit de nişte principii când am formulat asta. Nu aş vrea să văd mâine titluri de primă presă: ‘Pe cine a atacat Băsescu?’ Nu vedeţi că nu atac Puterea, darămite...”, a afirmat Băsescu, întrebat de ce printre mesajele pe care le-a transmis la lucrările Summitului NATO a fost şi acela că trebuie să fim solidari.

Şeful statului a fost întrebat şi despre reprezentarea României la Consiliul European, acesta răspunzând: „Nu-i subiect aici”.

Poziţia fata de Rusia

În ceea ce priveşte poziţia faţă de Rusia, am prezentat-o şi în Consiliu. România susţine o transparenţă totală a informaţiilor în raport cu Federaţia Rusă, pentru a crea condiţia de încredere. În acelaşi timp, România respinge orice soluţie prin care un terţ din afara NATO ar putea să ridice probleme de legitimitate sau să pună condiţii legate de dreptul nostru de a implementa acest sistem de protejare a cetăţenilor şi a teritoriului României, într-o lume care adesea are accente de nesiguranţă„, a afirmat Traian Băsescu, după participarea la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic (NAC).

Retragerea din Afganistan a românilor

Cât priveşte retragerea militarilor români din Afganistan, şeful statului a precizat că este o chestiune de ‘planificare a militarilor‘.

Poate începe chiar şi mai devreme, este o chestiune de planificare a militarilor. Noi am pus contingentele la dispoziţie, a fost decizia politică. Pe măsură ce militarii constată că sunt capabile să le preia misiunile forţele afgane, se diminuează participarea. Dar, de acum înainte este o chestiune de planificare a generalilor şi nu mai este o treabă a civililor‘, a spus Băsescu, întrebat dacă retragerea militarilor români va începe în a doua jumătate a anului 2013.

1 comentariu

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-05-2012 - 12:38

—-,,Nu vedeţi că nu atac Puterea, darămite…”, a afirmat Băsescu, întrebat de ce printre mesajele pe care le-a transmis la lucrările Summitului NATO a fost şi acela că trebuie să fim solidari.”—–PUTEREA nu mai aveti POSIBILITATEA sa o ATACATI , dar DOMNIA-VOASTRA a DISCREDITAT cea mai inalta FUNCTIE in STAT ,functia pe care o ocupati prin inselarea asteptarilor a 21 de miloane de ROMANI ! Cum arata ROMANIA in momentul cind A-ti preluat-o ! Cum traiesc ROMANI azi ,d-le presedinte!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult