Acasa InternationalExterne Băsescu: Statele UE sunt solidare cu Grecia

Băsescu: Statele UE sunt solidare cu Grecia

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Şefii statelor aflaţi la reuniunea informală a Consiliului European de la Bruxelles au anunţat că nu vor Grecia in afara zonei UE, dar se pregătesc pentru cele mai negre scenarii.

Basescu: Nimeni nu vrea Grecia in afara zonei Euro

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat la Conferinţa de Presă de la finalul reuniunii, potrivit Agerpres, că toate statele membre vor ca „Grecia să rămână în zona euro atât timp cât îşi respectă angajamentele” atât din motive ce ţin de riscuri, cât şi din solidaritate. Cu toate acestea, şeful statului român a afirmat că şi în cazul ieşirii Greciei din zona Euro, România este pregătită, inclusiv legislativ pentru diminuarea riscurile potenţiale ale unei asemenea decizii.

Băsescu a reamintit de solidaritatea prezentă în UE, precizând că zona euro împreună cu FMI deja a alocat „aproape 150 de miliarde de euro pentru sprijinirea Greciei începând din 2010″, urmând că în continuare să fie asigurate fondurile structurale şi instrumentele europene pentru „a pune Grecia pe drumul spre creştere şi creare de locuri de muncă”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult