Acasa InternationalExterne Bătaie între gărzile premierului turc Recep Erdogan şi agenţii ONU (VIDEO)

Bătaie între gărzile premierului turc Recep Erdogan şi agenţii ONU (VIDEO)

scris de D.S.S.
4 afisari

Gărzile premierului turc Recep Tayyip Erdogan s-au luat la bătaie cu agenţii de securitate de la sediul ONU. Potrivit martorilor, Erdogan asista la o reuniune cu un etaj deasupra sălii Adunării Generale, când a auzit că preşedintele palestinian Mahmoud Abbas se pregătea să susţină discursul său istoric privind cererea palestiniană de aderare la ONU. Erdogan s-a grăbit atunci să intre în sală, dar anturajului său i-a fost interzis accesul.

Bătaie între gărzile premierului turc şi agenţii ONU

Serviciul de securitate al ONU a fost implicat vineri într-un conflict, a declarat un oficial din cadrul organizaţiei. Purtătorul de cuvânt al ONU Martin Nesirky a confirmat că au existat „neînţelegeri nefericite” între gărzile de securitate ale ONU şi gărzile premierului turc.

Un oficial care a asistat la confruntare a declarat pentru AFP că gărzile de securitate ale ONU au cerut rapid întăriri şi au blocat accesul în sala unde s-a produs incidentul. „Credem că s-a rezolvat în mod satisfăcător datorită unei acţiuni rapide. Noi acţiuni au fost întreprinse pentru a preveni astfel de neînţelegeri pe viitor„, a adăugat Nesirky. Un membru al serviciului de securitate al ONU a fost transportat la spital, au precizat surse din cadrul organizaţiei, iar misiunea turcă la ONU a refuzat să comenteze acest incident.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult