Acasa InternationalExterne Batalionul sinucigaşilor de la Fukushima

Batalionul sinucigaşilor de la Fukushima

scris de D.S.S.
7 afisari

Zeci de pensionari se pregătesc să-şi rişte vieţile în mod eroic într-o încercare de a repara sistemul de răcire de la centrala nucleară de la Fukushima.

Batalionul sinucigaşilor de la Fukushima-foto Reuters

Batalionul sinucigaşilor de la Fukushima-foto Reuters

Corpul veteranilor calificaţiSkilled Veteran Corps – aşa cum s-au autointitulat, a recrutat circa 180 de membri cu vârstele între 54 şi 78 de ani, informează Daily Mail. Aceştia vor fi întâmpinaţi cu bucurie de angajaţi centralei nucleare, care se luptă să răcească reactoarele din momentul în care cutremurul şi tsunamiul din 11 martie au lovit zona provocând o criză nucleară. 

Noii recruţi – printre care se află bărbaţi şi femei – sunt toţi pensionari şi vor avea misiunea de a recrea sistemul de răcire de la centrală. Aceştia se vor confrunta cu riscul de a fi expuşi la nivele mortale de radiaţii, dar oamenii spun că oricum se apropie de sfârşitul vieţii şi nu au atât de multe motive să trăiască în comparaţie cu cei mai tineri decât ei. 

Generaţia noastră, cea care conştient sau inconştient, a aprobat construirea centralei de la Fukushima şi care s-a bucurat de beneficiile surplusului de energie este prima care trebuie să se alăture Corpului Veteranilor Calificaţi”, a declarat fostul inginer Yasuteru Yamada. 

Tinerii cu un viitor îndelungat nu trebuie puşi în postura de a a-şi asuma această misiune. Expunerea la radiaţii a generaţiei care naşte generaţia viitoare trebuie evitată”, a adăugat acesta. 

Este clar că activitatea umană este esenţială. Locul este contaminat şi radiaţiile sunt foarte puternice. Este normal ca cei bătrâni să aibă prioritate în a lucra la centrală”, mai spune bătrânul. 

Printre voluntari se află universitari pensionaţi, operatori de buldozere, muncitori în construcţii, ingineri, dar şi foşti membri ai forţelor de apărare japoneze. 

Marţi, compania Tepco, care deţine centrala de la Fukushima, a recunoscut în cele din urmă că miezul a trei reactoare nucleare s-a topit în zilele care au urmat cutremurului din martie.

4 comentarii

Viorica Ianc 27-05-2011 - 09:50

Respect !
Adevaratii KAMIKAZE !

Pribeagul 27-05-2011 - 21:29

„Marţi, compania Tepco, care deţine centrala de la Fukushima, a recunoscut în cele din urmă că miezul a trei reactoare nucleare s-a topit în zilele care au urmat cutremurului din martie.”

Ce inseamna aceasta si ce urmari are? Este posibil ca miezul topit sa fie calator spre centrul Pamintului?

Un forumist explica cu lux de amanunte ce si cum. Poate ca are bunavointa de a ne lamuri aceasta noua situatie.

Pribeagul 27-05-2011 - 21:48

Apar momente in viata comunitatii in care este nevoie de spirit de sacrificiu, de… eroi. Si eroi… se gasesc, imi place sa cred, pretutindeni. Sunt oameni care se situeaza deasupra mizeriilor vietii cotidiene, neatinsi de egoism, lacomie, de tendinta de a-si supune si injosi aproapele jefuindu-l.

Eroii, sacrificindu-si viata si bunastarea personala, se pun in slujba oamenilor, in slujba binelui.

In aceste circumstante, cum poate exista un stat misel care-si umileste eroii necunoscuti jefuindu-i?

yyyyyyyyyyyyyyyy 31-05-2011 - 11:23

Problema bugetului asigurarilor sociale de stat si in spegial a bugetului de pensii a devenit acuta ca urmare a politicilor dezastruase duse in domeniul economiei reale prin asa zisa privatizare care a distrus fabricile si inclusiv locurile de munca. Acum isi pun tarana in cap ca nu pot sa rezolve problema pensiilor, dar cand au distrus fabricile si s-au umplut de bani pe fierul vechi si comisioane era bine. Ceea ce au facut se numeste subminarea economiei nationale si nu a luat nimeni nici o masura. Acum asteapta ca pensionarii sa moara pentru ca nu au bani sa le mareasca pensiile de care prin lege au dreptul. Cine seamana vant culege furtuna. Vinovatii se fac ca nu stiu si dau din colt in colt.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult