BBC a greşit pedoflilul. Directorul general a demisionat | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne BBC a greşit pedoflilul. Directorul general a demisionat

BBC a greşit pedoflilul. Directorul general a demisionat

scris de C.P.
1 afisari

La doar două luni după numirea în post, directorul general al BBC, George Entwistle, a demisionat sâmbătă, în urma difuzării unei anchete acuzând greşit de pedofilie un fost demnitar conservator din epoca Thatcher.

BBC a greşit pedoflilul. Directorul general a demisionat

BBC şi-a cerut scuze “fără rezerve” pentru a fi difuzat o anchetă a Newsnight, emisiunea sa pilot de investigaţii, în care un martor a afirmat că a fost abuzat sexual de un fost membru important al partidului conservator în anii 1970. Deşi BBC nu l-a identificat nominal pe acest responsabil în emisiunea sa de săptămâna trecută, numele fostului trezorier conservator Alistair McAlpine a circulat apoi pe internet. Cotidianul The Guardian a fost primul vineri care l-a numit pe acest politician, în timp ce şi-a exprimat îndoieli cu privire la validitatea mărturiei unicului incriminant.
McAlpine a dezminţit apoi categoric într-un comunicat acuzaţiile “total nefondate şi grav defăimătoare”. Acest membru al Camerei Lorzilor a denunţat “nebunia mass-media”, în timp ce avocaţii săi au anunţat că vor depune plângeri împotriva tuturor celor care au difuzat aceste informaţii, în frunte cu BBC, chiar dacă nu i-a dezvăluit numele.
“Am decis că cel mai onorabil lucru de făcut este să demisionez”, a declarat Entwistle într-un comunicat difuzat la televiziune. George Entwistle, care nu ocupa această funcţie decât din septembrie, a precizat că a decis să renunţe la ea “ţinând cont de faptul că directorul general este de asemenea redactor-şef şi în cele din urmă, responsabil pentru tot conţinutul” emisiunilor. “Evenimentele complet excepţionale din ultimele săptămâni m-au condus la concluzia că BBC ar trebui să-şi găsească un nou şef”, a adăugat el.
Acest incident aduce noi probleme pe cap radioteleviziunii publice britanice, clătinată deja de dezvăluiri că un fost star al său era pedofil.Sâmbătă, directorul său general a trebuit să admită întrebat de propriii săi jurnalişti că nu ştia dinainte despre raportul Newsnight, la câteva săptămâni după ce a fost acuzat că nu intervine în scandalul anterior privind acelaşi program, notează Reuters.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult