Acasa InternationalExterne Belarus: Autorii atentatelor de la Minsk şi Vitebsk, executaţi

Belarus: Autorii atentatelor de la Minsk şi Vitebsk, executaţi

scris de Marius Bâtcă
7 afisari

Dmitri Konovalov şi Vladislav Kovaliov, condamnaţi la moarte pentru atentatele teroriste comise pe 11 aprilie 2011 şi pe 3 iulie 2005 la Minsk şi Vitebsk, au fost executaţi.

BelarusAnunţul a fost făcut sâmbătă seara de Televiziunea Naţională a Republicii Belarus. Cei doi au fost declaraţi vinovaţi de atacurile teroriste comise la 11 aprilie 2011 în metroul din Minsk, precum şi la 3 iulie 2005, de Ziua Independenţei, la Minsk şi Vitebsk, informează Interfax, preluată de Agerpres.

Preşedintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a refuzat să-i graţieze, în pofida presiunilor din partea organizaţiilor internaţionale.

În 11 aprilie 2011, în staţia “Oktiabrskaia” din metroul de la Minsk a fost detonată o încărcătură explozibilă. 15 persoane şi-au pierdut viaţa în atentat, 33 de persoane au suferit răni grave, iar 70 de persoane răni ceva mai uşoare. În total, au avut de suferit circa 300 de persoane.

În timpul exploziilor de la Vitebsk au fost rănite 50 de persoane, însă nicio persoană nu a decedat. În aceeaşi zi, explozia de la Minsk a provocat rănirea a 55 de persoane, dintre care 47 au fost spitalizate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult