Acasa InternationalExterne Belarus il foloseste pe Bakiev pentru a se razbuna pe Rusia

Belarus il foloseste pe Bakiev pentru a se razbuna pe Rusia

scris de Ziua Veche
21 Afisari

.Autoritatile ruse sunt sigure ca declaratia fostului presedinte kargaz, Kurmanbek Bakiev, in care acesta neaga faptul ca ar fi demisionat din postul de presedinte, a fost facuta cu sprijinul presedintelui belarus, Alexandr Lukasenko.

Declaratia a fost facuta de vice-presedinte Consiliului Federatiei, Svetlana Orlova. “Inca o data, domnul Lukasenko actioneaza facand in ciuda Rusiei. Este putin probabil ca el sa-si faca griji pentru soarta lui Bakiev. El pur si simplu isi face jocul, pentru a-si arata nemultumirea fata de Rusia”. In opinia ei, nemultumirile fata de Rusia il imping pe presedintele belarus la astfel de actiuni, pentru ca i s-a dat de inteles ca Belarusul nu va mai primi gaz gratuit. La randul lui, presedintele Comitetului Consiliului Federatiei pentru afacerile CSI, Vadim Gustov, sustine ca “domnul Bakiev poate sa ramana in Belarus sau in orice alta tara, dar il asteapta soarta presedintelui izgonit, pe care nimeni nu-l recunoaste”, relateaza Interfax. In acelasi timp, Gustov a afirmat ca nu vede nimic abuziv in faptul ca Bakiev se afla in Belarus si se bucura de protectia Presedintelui Lukasenko. “Este dreptul lui (Lukasenko –n.r.) sa-i primeasca pe presedintii izgoniti, pe care nu-i recunoaste patria”, a afirmat Vadim Gustov. Saptamana trecuta, noua putere din Kargastan a primit o scrisoare prin fax, in care Bakiev declara ca demisioneaza. Fratele fostului presedinte, precum si Bakiev, au declarat ca scrisoarea este falsa, pentru ca fostul presedinte sa declare joi ca a fost amenintat de opozitie cand si-a semnat demisia. De asemenea, Kurmanbek Bakiev a declarat ca rasturnarea puterii in Kargastan s-a produs din cauza supararii rusilor legat de decizia privind baza aeriana “Manas”, fara insa a avea dovezi in acest sens, relateaza Gazeta.ru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS