Acasa InternationalExterne Belgia a interzis zborurile și trenurile din Regatul Unit. Urmeaza si alte state.

Belgia a interzis zborurile și trenurile din Regatul Unit. Urmeaza si alte state.

scris de Misu Andrei
83 afisari

Numărul țărilor europene care au luat decizia de a interzice zborurile din Regatul Unit este în creștere. Pe lângă măsura anunțată deja de Olanda, și Belgia a făcut acest lucru din cauza temerilor că o nouă variantă mai infecțioasă a coronavirusului se răspândește în sud-estul Angliei dar și în capitala țării insulare, Londra. De asemenea, Italia ia în considerare să interzică zborurile din Anglia.

Trenurile care trec canalul Mânecii au fost și ele interzise pe direcția către Belgia, potrivit BBC.

Ministrul de Externe al Italiei a indicat că guvernul său plănuiește să interzică cursele aeriene. Franța și Germania iau și ele în considerare acțiuni similare.

Și Austria analizează dacă să interzică cursele aeriene din Regatul Unit, potrivit agenției APA.

Noua variantă virală care provoacă Covid-19 s-a răspândit rapid în Londra și sud-estul Angliei.

Prim-ministrul Boris Johnson a introdus, sâmbătă, nivelul 4 de restricții, lăsând deoparte relaxarea care fusese plănuită pentru perioada Crăciunului în cazul a milioane de oameni.

Oficialii de top din sănătate au spus că nu există dovezi că noua variantă ar provoca mai multe decese sau ar reacționa diferit la vaccinuri, însă se dovedește a fi cu până la 70% mai transmisibilă.

OMS a declarat că aceeași mutație a fost depistată în Olanda, Danemarca și Australia.

În câteva ore de la anunțul Regatului Unit, Olanda a spus că va interzice toate zborurile de pasageri din Regat de duminică până la 1 ianuarie.

Autoritățile olandeze au spus că vor lucra cu alte state UE în următoarele zile pentru a limita riscul ca noua tulpină virală să fie adusă din Regatul Unit.

Măsura suspendării zborurilor și călătoriilor cu trenul din Regat se aplică pentru cel puțin 24 de ore de azi noapte.

Un oficial din ministerul sănătății german a declarat pentru AFP că guvernul ia în considerare oprirea zborurilor din Regatul Unit și Africa de Sud, unde a mai fost detectată mutația virală.

Postul francez de televiziune BFMTV a relatat că Franța ia serios în considerare suspendare zborurilor și trenurilor din Regatul Unit, iar guvernul de la Paris “caută o coordonare europeană”.

1 comentariu

stefan 24-12-2020 - 15:33

GERMANIA 35.000 DE INFECTARI ZILNICE, Belgia interzice selectiv. 167 de romani infectati in UK…si pentru asta IohanNix opreste cca 280.000 de romani sa-si petreaca in mod NORMAL sarbatorile crestinesti in tara lor natala.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult