Acasa InternationalExterne Belgia introduce restricții înainte de sărbători

Belgia introduce restricții înainte de sărbători

scris de Misu Andrei
97 Afisari

În fața amenințării Omicron, tot mai multe state europene impun restricții, mai ales că se apropie sărbătorile, iar riscul de răspândire este și mai mare. Belgia a reintrodus de sâmbătă obligativitatea purtării măștii și limitează activitățile private în interior.

De luni, 6 decembrie, școlile gimnaziale trec în sistem hibrid, cu prezență fizică de maximum 50 la sută. În şcoli, portul măştii sanitare va fi de acum obligatoriu începând cu vârsta de 6 ani.

În plus, școlile primare și grădinițele intră în vacanță cu o săptămână mai devreme, în 18 decembrie.

Evenimentele în interior cu mai mult de 200 de persoane sunt interzise, la fel și activitățile extrașcolare. Publicul va trebui să stea aşezat şi să poarte mască. Regula se va aplica inclusiv în sălile de cinema şi în timpul congreselor.

Activităţile sportive în sală vor fi în continuare autorizate, însă fără public. Evenimentele în exterior, cum sunt meciurile de fotbal, ar putea avea loc fără limitarea numărului de persoane.

„Trebuie să luăm măsuri suplimentare pentru a reduce cât mai repede posibil presiunea asupra spitalelor” care nu este sustenabilă, a declarat şeful guvernului belgian, subliniind că valul pandemic cu care se confruntă țara este mai grav decât se prognoza.

Belgia înăsprise deja restricţiile din 26 noiembrie, obligând cluburile să se închidă. Populaţia a fost îndemnată să-şi limiteze la maximum contactele şi activităţile în interior.

Măsurile care vizează cafenelele şi restaurantele rămân neschimbate. Acestea vor trebui să se închidă la ora 23:00 şi clienţii lor vor fi obligaţi să stea jos, maximum şase la o masă.

Obligaţia telemuncii de patru zile pe săptămână rămâne, de asemenea, în vigoare.

Belgia, care numără 11 milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele șapte zile peste 17.800 de contaminări zilnic, precum şi 44 de decese. Circa 800 de persoane, cu forme grave, sunt spitalizate la terapie intensivă pe întreg teritoriul Belgiei, ducând la o suprasolicitare a sistemului de sănătate şi la amânarea a numeroase îngrijiri pentru alte patologii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult