Acasa InternationalExterne Belgia nu vede cu ochi buni initiativa Frantei privind organizarea unei intalniri informale referitoare la imigratie

Belgia nu vede cu ochi buni initiativa Frantei privind organizarea unei intalniri informale referitoare la imigratie

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Belgia, care detine in prezent presedintia Uniunii Europene (UE), ar putea refuza invitatia Frantei de a participa la o intalnire ministeriala privind imigratia, temandu-se ca Parisul vrea sa foloseasca evenimentul pentru a-si justifica politica privind expulzarea romilor.


Potrivit EUobserver, un oficial al UE a declarat ca, in cazul in care devine evident faptul ca intalnirea va fi doar una referitoare la romii din Franta, prin care Parisul vrea sa dea impresia ca restul statelor membre aproba aceasta politica, Belgia nu va participa.

Eric Besson, ministrul francez al imigratiei, i-a invitat pe omologii sai din Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Grecia si Belgia la Paris, pe data de 6 septembrie, pentru o intalnire informala referitoare la imigratie. Interesant este faptul ca printre cei invitati de Eric Besson se afla si ministrul imigratiei din Canada.

Desi majoritatea romilor expulzati de Franta provin din Romania si Bulgaria, cele doua state nu au fost invitate.

0 comentariu

PULINSKY 18-04-2010 - 20:20

…ce kestie mon cher…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS