Acasa InternationalExterne Belgia preia presedintia UE

Belgia preia presedintia UE

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Belgia a preluat joi stafeta de la Spania pentru a prezida timp de sase luni Uniunea Europeana si a o ajuta sa faca fata unei grave crize economice, intr-un moment cand ea insasi se afla intr-o plina incertitudine politica.

Primul ministru actual, Yves Leterme, nu este insarcinat decat sa administreze afacerile curente asteptand ca o noua coalitie sa poata fi formata intre partide francofone si neerlandofone, in urma unui triumf electoral al separatistilor flamanzi in iunie. Potrivit Agerpres, noua echipa nu urmeaza sa isi preia functiile decat in octombrie, aproape de mijlocul presedintiei si cu foarte putin timp pentru a se pune la zi asupra dosarelor.

Chiar daca autoritatile belgiene dau asigurari ca totul a fost bine pregatit, ministrul belgian al finantelor, Didier Reynders, a sugerat ca ar fi in mod sigur preferabil pentru continuitate in UE sa se mentina guvernul demisionar actual pana la sfarsitul anului.

Tot astazi, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a participat la conferinta de lansare a presedintiei belgiene a Consiliului UE, organizata de Ambasada Regatului Belgiei in Romania la Centrul InfoEuropa din Bucuresti. Potrivit unui comunicat al MAE, in interventia sa, seful diplomatiei romane si-a exprimat increderea in experienta si capacitatea Belgiei de a raspunde in mod adecvat unui context european dificil, caracterizat prin dificultati economice si printr-un proces de reasezare institutionala in ultimele etape de implementare.

0 comentariu

sandel 11-04-2010 - 18:08

nu? sau acum are ceas?

hatru 12-04-2010 - 01:05

MB i-a dat un ceas cu rubine lui Felix si apoi a recunoscut asta public.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult