Acasa InternationalExterne Beluga rătăcită pe fluviul Sena va muri de foame

Beluga rătăcită pe fluviul Sena va muri de foame

scris de Misu Andrei
49 afisari

Oficialii francezi care au încercat cu disperare să salveze o balenă beluga ajunsă în Sena spun că nu există nicio speranță că va supraviețui, relatează BBCSalvatorii sperau să ajute balena să-și recapete pofta de mâncare și energia necesară pentru a se întoarce în mare cu ajutorul unui cocktail de vitamine. Autorităţile au încercat injecţia cu vitamine în speranța că îi va stimula apetitul şi o va ajuta să parcurgă cei 160 de kilometri înapoi pe râu pentru a ajunge în Canalul Mânecii. De acolo ar fi putut înota înapoi în habitatul său arctic. Acest lucru, însă, nu mai reprezintă o opțiune.

„Trebuia să fie mutată în 24 până la 48 de ore. Suntem cu toții sceptici cu privire la propria capacitate a balenei beluga de a se întoarce în mare”, a spus un oficial francez pentru AFP.

foto: TOSHIFUMI KITAMURA

„Chiar dacă l-am îndruma cu o barcă, ar fi extrem de periculos, dacă nu imposibil. Chiar și așa eutanasia a fost exclusă deocamdată”, a adăugat acesta.

Mamiferul vizibil subnutrit a fost observat pentru prima dată în Sena marți, la aproximativ 70 de kilometri de Paris. După încercările eșuate de a o ajuta să înoate, animalul a rămas blocat, salvatorii sunt pesimiști cu privire la șansele sale de supraviețuire.

Până acum, i-au oferit hering îngheţat şi păstrăv, dar, potrivit celor care s-au ocupat de operațiunea de salvare, animalul nu pare să fi acceptat hrana. „Este destul de slăbit și pare să aibă probleme în a mânca”, a spus un oficial local.

Experţii susțin că nu cunosc modul în care balena a reuşit să se îndepărteze atât de mult de apele reci ale Arcticii şi ale subarcticii, habitatul său natural.

Beluga se aventurează ocazional spre sud toamna, pentru a se hrăni, atunci când se formează gheaţa, dar călătorească atât de departe de locul natal foarte rar. Dar poveşti similare nu sunt de negăsit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult