Acasa InternationalExterne Benjamin Netanyahu respinge orice ultimatum palestinian  

Benjamin Netanyahu respinge orice ultimatum palestinian  

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins luni, 15 decenbrie, orice ultimatum din partea palestinienilor, înainte de prezentarea la ONU a unui proiect de rezoluție prin care se cere să se pună capăt în doi ani ocupației israeliene.

Benjamin Netanyahu respinge orice ultimatum palestinian   (foto:politicususa.com)

Benjamin Netanyahu respinge orice ultimatum palestinian   (foto:politicususa.com)

„Nu vom accepta încercările de a ni se impune măsuri unilaterale într-un termen stabilit, în timp ce islamismul radical se răspândește în întreaga lume”, a declarat Netanyahu pentru radioul militar israelian în momentul în care se pregătea să se îmbarce pentru Roma pentru a se întâlni cu secretarul de stat american John Kerry. Ofensiva diplomatică palestiniană ar urma să se afle în centrul discuțiilor dintre Netanyahu și Kerry.

Conducerea palestiniană a declarat duminică, 14 decembrie, că intenționează să prezinte miercuri în Consiliul de Securitate al ONU un proiect de rezoluție prin care se cere încheierea ocupației israeliene în următorii doi ani. Guvernul israelian s-a opus ferm unei astfel de inițiative. Soluționarea conflictului trebuie, în opinia sa, să fie rezultatul negocierilor directe între israelieni și palestinieni. Duminică, Netanyahu a respins categoric ideea unei retrageri din Cisiordania și Ierusalimul de Est în următorii doi ani, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult