Acasa InternationalExterne Benzina va fi principalul combustibil și în 2040

Benzina va fi principalul combustibil și în 2040

scris de G. D.
5 afisari

Benzina va rămâne sursa de energie dominantă și peste 25 de ani, potrivit unui raport publicat de Departamentul de Energie al SUA, citat de presa americană. Informațiile prezentate de acest document arată că industria auto va folosi cu preponderență acest combustibil și în 2040, chiar dacă alte tipuri alternative de energie vor avea o cotă de piață mai mare.

Sonda petrol

Sonda petrol

Agenția de Informații a Departamentului de Energie al SUA a transmis că proporția vehiculelor propulsate cu benzină va scădea de la 82% în prezent, la 78% în 2040. Evoluția va fi însoțită de o scădere a consumului acestor motoare de la o medie de 10,9 litri/100 km, cât este în prezent, la 6,3 litri/100 km.

Cel mai interesant aspect pare să fie cel legat de automobilele hibrid, care acum au o pondere pe piața americană de sub 3%, care vor ajunge să însumeze doar 5 procente peste 25 de ani.De vină vor fi motoarele diesel, care vor „acapara” cotă de piață pe continentul american. Vehiculele complet ecologice, de tipul celor electrice sau plug-in hibrid, vor ocupa doar două procente din piață. Cea mai importantă evoluție va fi în cazul tehnologiei de recuperare a energiei, așa numitele „micro hibride”, care vor ajunge la 42% din piață.

Raportul estimează că prețul benzinei nu va crește semnificativ în următorii 25 de ani, astfel că nu vor exista motive de îngrijorare pentru cei care preferă să folosească acest carburant.

Cele mai multe studii realizate în ultimul deceniu pe tema rezervelor de petrol ale Terrei vorbesc despre un vârf al extracției de petrol ce ar putea fi atins între 2020 și 2030, moment în care producția ar urma să scadă ireversibil. Rezervele de petrol ale celor mai mari țări producătoare (Arabia Saudită, Canada, Iran) ar urma să fie epuizate după 2050 – 2060, dacă s-ar extrage petrol în ritmul actual.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult