Acasa InternationalExterne Berlusconi spune că ar putea candida din partea României la europarlamentare

Berlusconi spune că ar putea candida din partea României la europarlamentare

scris de C.S.
2 afisari

Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei, condamnat recent pentru fraude fiscale, susține că a primit mai multe oferte pentru a candida din partea României sau a Bulgariei la alegerile europarlamentare din acest an.

Silvio Berlusconi, fostul premier italian, susține că ar putea candida la europarlamentare din parte României.

„Ar fi suficient să le răspund afirmativ celor care mă roagă să candidez în România, Bulgaria şi Malta, dar eu prefer ţara mea, unde cred că pot fi primul pe lista electorală în orice regiune”, a declarat Silvio Berlusconi, conform site-ului Diariodelweb.it.

Însă, potrivit presei italiene, Berlusconi ar fi ineligibil nu doar în Italia, ci şi la nivel european, în contextul în care Parlamentul European a aprobat, în octombrie, o recomandare care interzice candidaturile în alegerile europene ale persoanelor condamnate definitiv în cazuri de criminalitate organizată, corupţie sau infracţionalitate economico-financiară.

Silvio Berlusconi a fost exclus în noiembrie 2013 din Senatul italian, în contextul condamnării definitive în dosarul Mediaset. În plus, Berlusconi ar urma să aibă interdicţie a de mai candida pentru funcţii publice în Italia. Berlusconi trebuie să ispăşească un an de închisoare în dosarul Mediaset, dar probabil va fi plasat în arest la domiciliu sau va efectua muncă în folosul comunităţii. Berlusconi, 77 de ani, fusese condamnat în prima instanţă şi în apel la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală, cu o interdicţie de cinci ani privind deţinerea de funcţii publice.

4 comentarii

urbos 11-01-2014 - 14:08

Daca angajeaza niste lunetisti sa-i faca felul Kiorului si intregii familii, eu il votez.

Mircea 11-01-2014 - 14:14

, „dar eu prefer ţara mea,”
Iarasi comentezi da nu pricepi.

vic 11-01-2014 - 19:48

toti infractorii vor in tara asta , se pare ca va deveni patria lor.

Den Siao Pin 12-01-2014 - 13:30

Gresesti domnule! A devenit deja! Cum de nu esti inca convins ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult