Acasa InternationalExterne Berlusconi – Italia forţată de Germania să renunţe la euro

Berlusconi – Italia forţată de Germania să renunţe la euro

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Silvio Berlusconi a anunţat că Italia ar putea fi forţată să părăsească zona euro în cazul în care Banca Centrală Europeană (BCE) nu o să devină creditor de ultimă instanţă pentru uniunea monetară.

Silvio Berlusconi

Berlusconi - Italia forţată de Germania să renunţe la euro

Fostul premier italian, care va conduce din nou formaţiunea politică PDL în alegerile legislative, programate în februarie este de părere că „Dacă Germania nu acceptă ca BCE să fie o bancă centrală reală, dacă dobânzile nu coboară, vom fi obligaţi să părăsim euro şi să revenim la vechea monedă pentru a fi competitivi”. Astfel, în cazul în care Banca Centrală Europeană (BCE) nu primeşte mai multe puteri pentru putea asigura ţărilor cu probleme financiare din uniunea monetară costuri mai reduse de finanţare, Italia ar putea fi forţată să părăsească zona euro.

Potrivit mediafax, în trecut, Silvio Berlusconi, recent logodit la vârsta de 76 de ani, a avut remarci similare referitoare la posibilitatea ca Italia, sau chiar Germania, să părăsească euro, dar le-a rectificat cel puţin parţial ulterior. Fostul premier se află deja în campanie susţinută pentru alegeri. Berlusconi a fost nevoit să demisioneze în noiembrie anul trecut, după ce costurile de împrumut ale Italiei au atins cel mai ridicat nivel de la intrarea ţării în zona euro.

2 comentarii

BULA 19-12-2012 - 16:00

E batran si stie mai bine, ca beleaua din Gemania vine.

urbos 19-12-2012 - 22:58

P-asta consumul de viagra l-a sricat la creier.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult