Acasa InternationalExterne Bernard Kouchner: M-am gandit la demisie

Bernard Kouchner: M-am gandit la demisie

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Ministrul francez de externe, Bernard Kouchner, a marturisit luni, intr-un interviu acordat postului RTL, ca s-a gandit la demisie in urma polemicii declansate de expulzarea romilor, gand la care a renuntat insa pentru a nu „dezerta”, transmite AFP. Kouchner a subliniat situatia aparte si dificila in care se afla romii, precizand ca o urmareste cu „inima stransa”. „Cum sa facem pentru a o indrepta? Demisionand? M-am gandit la acest lucru”, a declarat oficialul.


Ceea ce l-a retinut insa, a afirmat ministrul, a fost „eficacitatea: trebuie neaparat sa ne ocupam mai mult”. „Este important sa continui. A pleca inseamna a dezerta, a accepta”, a explicat el, potrivit Agerpres. „Nu sunt multumit de ceea ce s-a intamplat, de romi ma ocup de 25 de ani. Nu sunt multumit de aceasta polemica, de acest soi de maioneza verbala”, a adaugat Kouchner. Intrebat daca i-a vorbit despre ezitarile sale presedintelui Nicolas Sarkozy, Kouchner a raspuns: „Daca nu vorbesti despre asta cu presedintele, atunci cu cine?”. Co-fondator al organizatiilor Medici fara Frontiere si Medici ai Lumii, figura a actiunii umanitare de decenii, Bernard Kouchner este simbolul deschiderii catre stanga a guvernului francez, dorita de Nicolas Sarkozy la inceputul mandatului sau in 2007. Politica recenta a guvernului francez de desfiintare a taberelor ilegale de romi si de expulzare a sute de persoane catre Romania si Bulgaria a provocat critici intense din partea societatii civile, a opozitiei de stanga si a Bisericilor din Franta. Intr-un raport emis vineri, Comitetul pentru eliminarea discriminarii rasiale al ONU (CERD) a cerut Frantei sa „evite” trimiterile colective de romi in tarile de origine”, precum si „discursurile politice discriminatoare” ce contribuie la alimentarea unui climat de rasism

0 comentariu

caramache 18-04-2010 - 19:32

Inka unul kare l-a invins pe Tzap. Normal, ca si invingatoru’ fu ciripist.
Aoleo si vai de iel…

Haritina Crăiță 19-04-2010 - 08:02

Daca vrem sa avem altfel de politicieni, atunci ar trebui ca acestia sa inceapa s cu respectarea cuvantului dat- asta pentru a castiga mai multa credibilitate si incredere.
Din cate cunosc membrii actuali ai PNL proveniti din AP si-au tinut promisiunile facute ca urmare a Protocolului semnat. Mai stiu, ca am vazut in finalul Congresului transmis de TV pe Crin Antonescu si l-am auzit spunand ceea ce dumneavoastra citati in text. Ce s-a consemnat in procesul verbal nu am cunostinta, dar daca s-a consemnat altceva decat ceea ce a declarat Crin Antonescu, atunci trebuie indreptata greseala comisa, inainte de a analiza a cui este si inainte ca organismele abilitate ala PNL, sa ia , eventual , masuri. Altfel, se creaza un precedent periculos. Pentru cine si/sau pentru ce nu mai este nevoie sa spun.

Carmen 19-04-2010 - 08:51

L-am votat pe Crin Antonescu. Am crezut ca ma pricep la oameni dar constat ca m-am inselat. Pe respectivul protocol sant doua semnaturi: a unui fost Presedinte si a unui Pri-ministru in functie, daca dl Antonescu nu le respecta inseamna ca nu se respecta pe sine!!! nimic altceva de comentat.

PIEL 19-04-2010 - 13:03

Nu PDL va inapoa imensele datorii facute de PDL!!!!

Sanda Butnaru 19-04-2010 - 18:29

Nu ma mira acest lucru. Antonescu uita și ca este președintele PNL. Mai nou se crede comentator politic! păcat ca dl Constantinescu l-a ajutat mul în campanie.

Florea 20-04-2010 - 10:50

Saracul Emil iar a fost invins. De acesta data de cel mai bun prieten, cel pe care l-a sustinut si finantat in aceasta campanie electorala. Unii …..nu stiu sa isi aleaga oamenii de linga ei!

Monica B 20-04-2010 - 19:41

Crin a dovedit nu numai lui Constantinescu ca nu are cuvânt dar și noua liberalilor mai vechi.

Cleo Raceala 20-04-2010 - 20:16

Vlad Moisescu conduce PNL pentru cine nu s-a prins!

H 21-04-2010 - 05:25

Crin face o mare greșeala. De fapt el, în acest fel, își alunga „societatea civila” care l-a susținut. Aproape fiecare membru AP, face parte la nivel de conducere dintr-un ONG, din cele care l-au susținut pe Crin Antonescu în campanie. Merita acest subiect o mai buna atenție din partea jurnaliștilor. „Cum a înșelat Crin Antonescu pe membri ONG-urilor care l-au susținut și finanțat în campanie”.

Andra 22-04-2010 - 15:33

…..pentru ca se duce vorba, ca de ea asculta orbește toți liderii PNL, în frunte cu Antonescu. De ce ? Pentru ca e „apropiata” lui Chiliman și partenera de afaceri cu Moisescu și ei finanțează PNL. Dar ce draga, banii pe care ii dam noi în filiale nu sunt buni, nu se pun la număr? La primul Congres( asa cum merge PNL o sa fie repede) am sa o cunosc și eu pe muierea în fata căreia Stroe ia poziție de drepți iar Antonescu se pleacă!!! Intre timp, dacă e asa, mai că as baga de rușine capul în nisip ca Struțul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS