Acasa InternationalExterne Biden asigură China că SUA nu intră în incapacitate de plată

Biden asigură China că SUA nu intră în incapacitate de plată

scris de P.C.R.
125 Afisari

Statele Unite nu vor intra niciodată în incapacitate de plată, a declarat duminică vicepreşedintele american Joe Biden, la sfârşitul unei vizite în China.

Joe Biden

Joe Biden

SUA nu au fost şi nu vor fi vreodată în incapacitatea de a-şi plăti datoriile„, a asigurat oficialul american, la trei săptămâni după ce un acord in extremis din Congres a permis majorarea plafonului de îndatorare al ţării şi evitarea intrării în încetare de plăţi.

În timpul unei vizite de cinci zile, Biden a încercat să îi convingă pe liderii chinezi în privinţa rezistenţei economiei americane şi a solidităţii titlurilor de Trezorerie, în care autorităţile de la Beijing au investit 1.170 de miliarde de dolari.

China s-a arătat extrem de neliniştită după retrogradarea ratingului SUA de către agenţia Standard&Poor’s, iar presa oficială a cerut Statelor Unite să nu mai trăiască peste posibilităţi.

„Aţi transmis un mesaj foarte clar poporului chinez, că Statele Unite îşi vor respecta promisiunile şi angajamentele privind datoriile suverane. Acest fapt va menţine securitatea, lichiditatea şi valoarea obligaţiunilor americane„, a declarat premierul chinez Wen Jiaobo, la întâlnirea avută miercuri cu Biden.

Biden a cerut părţii chineze să dea un mesaj clar liderilor iranieni să îşi respecte obligaţiile internaţionale şi şi-a exprimat îngrijorarea referitoare la programul nuclear din Coreea de Nord. Cele două ţări sunt aliate ale Chinei.

1 comentariu

Aolica 21-08-2011 - 19:03

Catre paduchele chinez peste care a cazut o balega de cal si acum se crede armasar – bai mortaciune, cand n-o sa mai fie nevoie de bani, America o sa ne anunte.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult