Acasa InternationalExterne Bilanț OMS: Peste 1000 de decese cauzate de epidemia Ebola

Bilanț OMS: Peste 1000 de decese cauzate de epidemia Ebola

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat cǎ peste 1.000 de persoane au murit în Africa de Vest după ce au contractat virusul Ebola.

Bilanț OMS: Peste 1000 de decese cauzate de epidemia Ebola

Un număr de 52 de persoane au murit de joi până sâmbătă în Guineea, Liberia, Nigeria și Sierre Leone, ceea ce ridică bilanțul deceselor provocate de virusul Ebola la 1.013, dintre cele 1.848 de cazuri confirmate, probabile sau suspecte.  OMS a anunțat, de asemenea, că a convocat luni o comisie de experți pentru a evalua dacă este cazul să trimită în țările afectate de maladie medicamente care sunt încă în stadiu experimental și în cantități reduse. Poziția OMS în privința acestui aspect ar urma să fie făcută publică marți.

Utilizarea recentă a unor medicamente neaprobate pentru Ebola a ridicat întrebarea dacă acestea ar trebui folosite la scară mai largă, în ciuda faptului că nu au fost testate suficient, precizează OMS. Doi lucrători în domeniul sanitar s-au numărat printre ultimele victime ale epidemiei de Ebola în Liberia, unde bilanțul total este de 294 de morți. Conform Agerpres, ȋn prezent nu există niciun tratament sau vaccin special contra acestei febre hemoragice caracterizate prin hemoragii, vărsături și diaree și provocate de un virus care se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau țesuturile persoanelor sau animalelor infectate.

3 comentarii

CONGO 12-08-2014 - 13:54

E groasa!

pathfinder 12-08-2014 - 14:02

Ba e lunga!

ValVerde 12-08-2014 - 14:22

De lunga poa’ sa fie cit de groasa, de tare sa nu fie prea dulce !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult