Acasa InternationalExterne Bilanțul ninsorilor din Japonia – 19 morți ȋn trei zile

Bilanțul ninsorilor din Japonia – 19 morți ȋn trei zile

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Căderile de zăpadă istorice au ucis 19 persoane de vineri până în prezent în Japonia, potrivit ultimelor cifre publicate luni, 17 februarie, de presa niponă.

Bilanțul ninsorilor din Japonia – 19 morți ȋn trei zile (foto: wsj.com)

Victimele au murit în accidente provocate de zăpada și de vânturile foarte puternice care au lovit o mare parte a țării, inclusiv capitala ei, Tokyo. Cel puțin 1.650 de persoane au fost rănite. Mii de derapaje de vehicule au fost semnalate în tot arhipelagul.

Tronsoane de autostrăzi erau încă închise circulației la primele ore ale zilei de luni, trenuri suspendate și zboruri anulate în nordul țării. Peste 900 de vehicule au rămas blocate duminică pe mai multe axe rutiere care traversează prefecturile din centrul și nordul Japoniei. Aproape 900 de persoane au rămas blocate 24 de ore în trenurile imobilizate în centrul Japoniei, conform canalului public NHK.

Zăpada continuă să cadă de vineri peste Japonia, ninsorile deplasându-se din vest spre est, iar apoi spre nord. Un strat de zăpadă de 20 cm a acoperit străzile în Tokyo de vineri până sâmbătă, la o săptămână după ce grosimea lui atinsese 27 cm, cum localnicii nu mai văzuseră de 45 de ani.

Depresiunea atmosferică s-a deplasat de duminică spre nord și va continua să provoace ninsori în centrul și nordul țării cel puțin până marți, noi intemperii fiind așteptate în regiunea Tokyo miercuri și joi, a avertizat agenția meteorologică a Japoniei. Ea își menținea avertismentul asupra a numeroase prefecturi luni dimineața și un cod roșu asupra nordului insulei Hokkaido. În urmă cu o săptămână, 11 persoane au decedat în Japonia din cauza situației meteo considerate excepționale, chiar dacă luna februarie este în general una dintre cele mai friguroase în această țară, mai ales la Tokyo, potrivit mediafax

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult