Acasa InternationalExterne Bilanțul seismul din Pakistan – Cel puțin 173 de morți

Bilanțul seismul din Pakistan – Cel puțin 173 de morți

scris de Laurentiu Banches
29 afisari

Un bilanț provizoriu aratǎ cǎ seismul puternic care a afectat marţi, 24 septembrie, o regiune săracă şi izolată în Pakistan, s-a soldat cu cel puţin 173 de morţi şi sute de răniţi.

Bilanțul seismul din Pakistan - Cel puțin 173 de morți (foto: worldnews.nbcnews.com)

Cutremurul cu magnitudinea 7,7, care a avut loc în apropiere de oraşul Awaran, în provincia Balucistan (sud-vest), a distrus numeroase case şi a fost resimţit până în India şi Iranul vecine Directorul Agenţiei pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din provincie Abdul Latif Kakar a declarat că bilanţul a crescut în cursul nopţii de marţi spre miercuri de la 46 la 173 de morţi. De asemenea, peste 300 de persoane au fost rănite.

Un oficial de rang înalt din provincie, Abdul Rasheed Baluch, a confirmat numărul victimelor, afirmând că se aşteaptă la creşterea bilanţului, după sosirea salvatorilor în zona sinistrată. „Aproximativ 90% dintre casele din district au fost distruse. Aproape toate casele făcute din (cărămidă uscată de) pământ s-au prăbuşit”, a declarat acesta pentru AFP.

Balucistanul este provincia cea mai mare, cea mai puţin populată şi cea mai săracă din Pakistan, dar bogată în resurse ca hidrocarburi şi minereuri. Potrivit mediafax, această provincie este devastată de violenţe împotriva minorităţii musulmane şiite, atacuri ale talibanilor şi lupte între rebeli secesionişti din cadrul Armatei de eliberare a Balucistanului şi forţe guvernamentale.

1 comentariu

IngerAlbastru 25-09-2013 - 10:17

Aici deja s-a ajuns la Apocalipsa inainte de 1 Octombrie sau alte predictii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult