Acasa InternationalExterne Bin Laden, eliminat: Pregăteşte Al-Qaida atentate nucleare?

Bin Laden, eliminat: Pregăteşte Al-Qaida atentate nucleare?

scris de M.A.
8 afisari

Organizatorul atentatelor de la 11 septembrie, Khaled Sheikh Mohammed, le-a declarat interogatorilor că Al-Qaida a ascuns o bombă nucleară în Europa, pregătită să fie declanşată dacă Osama bin Laden va fi prins sau ucis.

Explozie nucleara

foto: newprophecy.net

El a declarat, de asemenea, că a început pregătiri şi a constituit două celule de militanţi care să comită un atentat pe aeroportul londonez Heathrow, scria săptămâna trecută presa internaţională, preluând dezvăluiri WikiLeaks.

Statele Unite le-au cerut luni cetăţenilor americani aflaţi în străinătate să dea dovadă de prudenţă, afirmând că există riscul producerii unor „violenţe antiamericane” după anunţul privind moartea lui Osama bin Laden, în urma unei operaţiuni americane în Pakistan, transmite Mediafax. „Departamentul de Stat îi avertizează pe cetăţenii americani care călătoresc sau locuiesc în străinătate în legătură cu potenţialul ridicat de izbucnire a unor violenţe antiamericane, ţinând cont de recentele activităţi antiteroriste din Pakistan”, se arată într-un comunicat oficial. „Dată fiind incertitudinea şi volatilitatea actualei situaţii, cetăţenii americani aflaţi în zone unde evenimentele recente pot provoca violenţe antiamericane sunt sfătuiţi ferm să îşi limiteze deplasările în afara reşedinţei sau hotelului şi să evite adunările şi manifestaţiile”, adaugă Departamentul de Stat.

De asemenea, într-un comunicat, Interpol apreciază că moartea lui Osama bin Laden creează „un risc terorist mai ridicat din partea Al-Qaida sau a teroriştilor care se inspiră de la Al-Qaida„. „Teroristul cel mai căutat din lume nu mai este, dar moartea lui bin Laden nu reprezintă dispariţia organizaţiilor afiliate Al-Qaida sau inspirate de Al-Qaida, care continuă şi vor continua să se implice în atacuri teroriste din întreaga lume”, a subliniat secretarul general al Interpol, Ronald Noble. „Trebuie deci să rămânem uniţi şi concentraţi pe cooperare şi lupta în care ne-am implicat, nu numai împotriva acestei ameninţări mondiale, dar şi împotriva terorismului comis de orice grupare, indiferent unde se află aceasta”, a adăugat el.

1 comentariu

urbos 02-05-2011 - 18:18

Cretinul mos grasime poate s-o creada si p-asta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult