Acasa InternationalExterne Biroul New Times din Moscova, luat cu asalt de anchetatorii rusi

Biroul New Times din Moscova, luat cu asalt de anchetatorii rusi

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Doi anchetatori rusi au mers la redactia publicatiei The New Times de la Moscova pentru a obtine documente in dosarul penal deschis pentru calomnie, pentru articolul „Sclavii OMON-ului”, a declarat redactorul-sef al publicatiei, Evghenia Albat, conform Lenta.ru. 


Ea a mentionat ca redactia a depus recurs dupa ce instanta a decis ca documentele sa fie luate in absenta reprezentantilor The New Times.„Noi am depus recurs impotriva acestei decizii si a fost aprobat, ceea ce inseamna ca decizia judecatoreasca trebuie sa fie suspendata, dar anchetatorii au venit oricum. Este o incalcare a tot ce se poate”, a adaugat redactorul-sef. Conform spuselor sale, anchetatorii erau interesati de sursele care le-au oferit informatiile ce apar in articol. Pe langa acestea, ei au cerut inregistrarile audio si video ale interviului.  Evghenia Albat a declarat ca, potrivit legii, redactia are dreptul de a pastra anonimatul surselor sale. Doar instanta este in stare sa le ceara acest lucru, dar, pana in prezent, ancheta nu a trimis in instanta nici un material.  Articolul „Sclavii OMON-ului”, care a aparut in numarul din 1 februarie al ‘The New Times’, a avut o mare rezonanta in opinia publica si a starnit nemultumirea organelor de ordine, relateaza Lenta.ru. Conducerea politiei i-a acuzat pe jurnalistii redactiei de calomnie si au deschis dosar penal pentru acest articol, cu toate ca acuzatiile nu a fost prezentate nimanui.  

Printre informatiile prezentate in articol erau plangeri din partea angajatilor trupelor speciale OMON ca sunt fortati sa realizeze un plan de retineri (3 persoane pe tura), sa ofere paza unor persoane fizice sau sa participe la atacuri Raider. Militarii s-au plans si de abuzuri privind conditiile de lucru: cate 10-15 zle consecutive de lucru, timp de 20 de ore, fara mese, conform Interfax. Materialul a fost scris in baza unor marturii ale unor militari anonimi din al doilea batalion OMON. Mentionam ca OMON-ul este un departament al politiei Federatiei Ruse, creat pentru a indeplini sarcini complexe: combaterea crimei organizate, prevenirea revoltelor, retinerea infractorilor inarmati etc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult