Acasa InternationalExterne Black Friday în SUA cu greve şi împuşcături în mall-uri

Black Friday în SUA cu greve şi împuşcături în mall-uri

scris de A.P.
0 afisari

Grevele angajaţilor din magazinele Walmart, ameninţările cu pistolul proferate de un bărbat nervos care stătea la coadă şi bătăile izbucnite între bande rivale într-un mall nu au reuşit să deturneze atenţia cumpărătorilor americani de la reducerile oferite de Black Friday 2012, în Statele Unite.

Black Friday în SUA cu greve şi împuşcături în mall-uri

Black Friday în SUA cu greve şi împuşcături în mall-uri

La magazinul Walmart din oraşul californian Paramount, aflat în apropiere de Los Angeles, aproximativ 600 de grevişti s-au adunat în dimineaţa de vineri. În oraşul Hanover din statul american Maryland, 400 de angajaţi ai acestui lanţ de magazine, sindicalişti, activişti şi alţi susţinători au protestat în cursul zilei de vineri în faţa magazinului Walmart. Tensiunile şi neînţelegerile au atins un nivel neobişnuit de înalt în rândul cumpărătorilor americani, care au renunţat la cina de Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving) de joi seară, pentru a sta la coadă, încercând să profite de pe urma reducerilor acordate cu ocazia Black Friday 2012.

Seara de joi a fost una foarte specială pentru un cumpărător american care, pierzându-şi cumpătul, a scos un pistol din haină şi l-a ameninţat pe bărbatul care tocmai îl lovise cu pumnul în faţă, în timp ce se aflau amândoi la coadă, la magazinul Sears din South Park Mall din oraşul texan San Antonio. Potrivit poliţiei locale, un bărbat a încercat să se bage în faţă, nerespectându-şi locul pe care îl ocupa în acea coadă, iar acest fapt a declanşat numulţumirea celorlalţi cumpărători, afirmă San Antonio Express-News. A izbucnit o ceartă, s-au adresat multe insulte, iar bărbatul care încerca să se bage în faţă l-a lovit cu pumnul în zona feţei pe un alt cumpărător.

Potrivit martorilor, bărbatul lovit a scos un pistol şi l-a ameninţat pe agresor. Acesta a fugit imediat şi s-a ascuns în spatele unui frigider, după care a părăsit definitiv incinta magazinului. Bărbatul care a scos pistolul din haină nu a fost pus sub acuzare, întrucât deţine un permis valabil pentru arme de foc, a anunţat poliţia din San Antonio.

În timp ce ştirile despre „nebunia” care a cupris America cu ocazia Black Friday 2012 continuă să apară în presa de peste Atlantic, se pare că sperietura prin care au trecut clienţii magazinului Sears din South Park Mall a fost o nimica toată, în comparaţie cu incidentele violente care au avut loc de-a lungul şi de-a latul Statelor Unite. O bătaie între bande rivale a izbucnit în Woodland Shopping Mall din Michigan, în dimineaţa de vineri, în urma căreia doi tineri au fost arestaţi, informează Fox News.

În aceeaşi zi, în oraşul Covington din statul american Washington, un cuplu a fost lovit şi rănit grav, într-o parcare din faţa magazinului Walmart, de un şofer în vârstă de 71 de ani, care a fost ulterior arestat şi pus sub acuzare pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult