Blestemul cocorilor: Putin are probleme cu coloana | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Blestemul cocorilor: Putin are probleme cu coloana

Blestemul cocorilor: Putin are probleme cu coloana

scris de M.A.
4 afisari

Preşedintele rus Vladimir Putin, deţinătorul centurii negre la judo şi un practicant activ al mai multor genuri de sport, are probleme la coloană, iar medicii i-au interzis zborurile cu avionul pentru o perioadă.

După ce săptămâna trecută, agenţia de presă britanică Reuters a scris că şeful statului rus şi-a amânat o serie de vizite în străinătate din cauza unor probleme la spate, ziarul economic rus Vedomosti vine joi cu noi informaţii pe acest subiect, indicând că Putin avea mai de demult probleme la coloană, iar după zborul cu deltaplanul, ca îndrumător al cocorilor, situaţia s-a agravat.

Deşi, iniţial, Kremlinul a negat virulent aceste informaţii, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului rus, a recunoscut că Putin are o rană, ca urmare a practicării sportului, şi acest lucru nu a fost ascuns niciodată de opinia publică, dar a negat că deja celebrul zbor cu deltaplanul i-ar fi înrăutăţit starea de sănătate. Peskov a calificat aceste informaţii ca nefondate.

‘Zborul cu cocorii nu a agravat nimic‘, a insistat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus într-o intervenţie joi la postul de radio Kommersant FM. ‘O rană există într-adevăr. Noi am vorbit despre aceasta încă la summitul APEC de la Vladivostok. Nu este vorba de o rană mai veche, ci de una simplă, ca urmare a activităţii sportive, de o întindere musculară. Nu am făcut din aceasta un secret’, a afirmat Dmitri Peskov.

În timpul summitului APEC de la Vladivostok (Extremul Orient rus), aşa cum au remarcat observatorii, preşedintele rus mergea şchiopătând. Mersul neobişnuit al preşedintelui a fost remarcat şi de telespectatorii care au urmărit recent un film documentar difuzat de canalul NTV cu ocazia aniversării a 60 de ani de viaţă ai şefului statului rus.

‘Orice sportiv se alege întotdeauna cu multe răni de-a lungul vremii, mai ales cei care fac sport zi de zi, în mod activ‘, a adăugat Dmitri Peskov, negând totodată speculaţiile că Putin şi-a amânat vizitele în străinătate din cauza problemelor de sănătate. În intervenţia de la Kommersant FM, Peskov a încercat să dezmintă informaţia Vedomosti că medicii i-ar fi interzis lui Putin zborul cu avionul pentru a evita posibile consecinţe negative asupra coloanei. El a spus că ‘preşedintele rus nu face turism politic’, iar vizitele programate iniţial în Turcia şi India au fost amânate din cauză că nu erau suficient de bine pregătite.

Faptul că Vladimir Putin apare din ce în ce mai rar la Kremlin şi stă mai mult la reşedinţa sa Novo-Ogariovo, din afara capitalei ruse, nu este legat în niciun fel de starea sa de sănătate, a insistat purtătorul său de cuvânt. ‘Şi-a rărit prezenţa la Kremlin din cauza situaţiei traficului auto din Moscova, pentru a nu perturba şi mai mult circulaţia’, a explicat Peskov, cu referire la ambuteiajele zilnice de pe şoselele din capitala rusă.

Tot pe seama problemelor de sănătate a fost pusă şi anularea sesiunii anuale televizate cu cetăţenii din anul acesta. Această sesiune de întrebări şi răspunsuri transmisă în direct de televiziunile ruse a fost instituită de Putin în primul său mandat prezidenţial /în 2001/. Ulterior, sesiunea a devenit tradiţie şi nu a fost abandonată nici în perioada 2008-2012 când era premier. După ce iniţial a spus că se caută un nou format pentru aceasta, miercuri seara Dmitri Peskov a anunţat că sesiunea se va ţine ca înainte numai că în lunile calde ale anului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult