Acasa InternationalExterne Boeing 787 Dreamliner are probleme în Japonia

Boeing 787 Dreamliner are probleme în Japonia

scris de C.P.
5 afisari

Companiile aeriene japoneze All Nippon Airways (ANA) şi Japan Airlines (JAL) au decis miercuri să reţină la sol toate avioanele lor de tip Boeing 787 Dreamliner, după ce un aparat al ANA a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă, transmit mass-media japoneze, preluate de AFP.

Boeing 787 Dreamliner are probleme în Japonia

Potrivit postului naţional de televiziune NHK, hotărârea conducerii All Nippon Airways se referă la aparatul implicat în incident, precum şi la celelalte 16 pe care le foloseşte în mod curent pe liniile interne şi internaţionale.

ANA a fost prima companie care a primit şi dat în folosinţă avioane de tip Boeing 787, primul exemplar fiindu-i livrat la sfârşitul lui 2011. În total, a comandat 66 de aparate, însă până în prezent nu le-a primit pe toate.
La rândul său, concurenţa de la JAL va opri şi ea la sol cele şapte aparate Boeing 787 Dreamliner din dotarea flotei sale aeriene. ‘Am suspendat pentru ziua de miercuri exploatarea acestui aparat’, a anunţat un purtător de cuvânt al Japan Airlines.

Două din cele şapte avioane Boeing 787 au primit săptămâna trecută interdicţie de a zbura după o serie de probleme tehnice succesive: probleme la una dintre baterii şi scurgeri de carburant.

JAL exploatează pentru moment aparatele Dreamliner numai pe cursele internaţionale. Suspendarea zborurilor decisă pentru miercuri, dar încă nu şi pentru zilele următoare, va afecta zborurile din Tokyo spre Moscova, Singapore, San Diego şi Boston, a precizat compania.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult