Acasa InternationalExterne Boris Johnson obține majoritate absolută în Parlament. „Avem un mandat puternic pentru Brexit”

Boris Johnson obține majoritate absolută în Parlament. „Avem un mandat puternic pentru Brexit”

scris de Misu Andrei
114 Afisari

Conservatorii lui Boris Johnson obțin o victorie zdrobitoare – majoritate absolută – în Parlamentul de la Londra în urma alegerilor legislative anticipate, potrivit exit-pollurilor ale căror rezultate au fost anunțate la închiderea urnelor din Marea Britanie.

 „În această etapă, se pare că acestui Guvern conservator dintr-o singură națiune i s-a dat un nou mandat puternic, de a finaliza Brexit-ul și nu doar de a finaliza Brexit-ul, ci de a uni această țară și de a o duce mai departe”, a declarat Johnson după câștigarea circumscripţiei sale din Uxbridge, Londra.

„Cred că aceasta se va dovedi a fi o alegere istorică care ne oferă acum, în acest nou Guvern, șansa de a respecta voința democratică a poporului britanic, de a schimba această țară în bine și de a declanşa potențialul întregului popor din această țară”, a adăugat Johnson.

„Asta vom face acum…lucrul va începe astăzi”, a continuat acesta. De asemenea, Johnson a declarat că lucrurile par să meargă în direcția cea bună la sosirea la sediul său de campanie din vestul Londrei, Uxbridge, pentru a auzi rezultatul votului, a transmis un reporter ITV.

Datele exit-poll-ului arată un rezultat foarte bun pentru conservatori, care ar fi obținut 368 de mandate, urmați de laburiști și cei din Partidul Național Scoțial, cu 191, respectiv 55 de mandate. Este cea mai mare victorie obținută de conservatori din 1987 încoace.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult