Acasa InternationalExterne UPDATE Bosnia-Hertegovina face un pas spre aderarea la NATO

UPDATE Bosnia-Hertegovina face un pas spre aderarea la NATO

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Ministrii de externe din statele membre NATO, reuniti joi si vineri la Tallinn, in Estonia, au decis sa includa oficial Bosnia si Hertegovina in Membership Action Plan (MAP), programul de preaderare la Alianta Nord – Atlantica, subiniind insa faptul ca aceasta trebuie sa adopte o serie de reforme importante.

Ieri, ministrii de externe NATO au luat o decizie importanta, de a invita Bosnia si Hertegovina sa adere la MAP, dar au atras atentia ca exista inca probleme nerezolvate”, a declarat Anders Fogh Rasmussen, secretarul generala al organizatiei, adaugand ca “toate statele balcanice trebuie sa aiba posibilitatea de a se alatura comunitatii Euro – Atlantice”. Potrivit EUobserver, decizia a fost luata dupa discutii aprinse, o serie de ministri fiind de parere ca Bosnia si Hertegovina nu e pregatita inca pentru acest pas, in timp ce altii, in frunte cu Turcia, au sustinut initiativa. Autoritatile bosniace au solicitat intrarea in MAP anul trecut, dar in cadrul unei reuniuni desfasurate in luna decembrie, ministrii de externe din statele membre NATO au decis amanarea includerii Bosniei si Hertegovinei in acest program.

UPDATE 16.24

Prezent la reuniune, ministrul roman de externe, Teodor Baconschi, a sustinut includerea Bosniei si Hertegovinei in MAP. Potrivit unui comunicat al MAE, seful dimplomatiei roman a declarat ca “trebuie sa incurajam, prin instrumente si gesturi politice relevante, aspiratiile euro-atlantice ale populatiei din Bosnia si Hertegovina si acum este momentul sa o facem (…) prin acordarea MAP vom transmite un mesaj politic ferm nu numai catre tara respectiva, dar si catre intreaga regiune, pentru asigurarea unei influente sporite a NATO in vecinatatea extinsa a Aliantei”.

0 comentariu

cornelius 01-04-2010 - 11:51

Deci noi inca platim ca idiotii pentru intretinerea ifoselor lui Duda. Incredibi !

Model 01-04-2010 - 15:04

Deci, pe luna, intretinerea palatului costa 62500 lei. Daca Regele nu e in stare sa-si plateasca singur intretinerea palatului, de ce nu-l vinde lui Becali? Acesta are bani si mai are un palat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult