Acasa InternationalExterne Brazilia – Alegeri prezidențiale: Rezultate parțiale – Rousseff peste 40% din voturi

Brazilia – Alegeri prezidențiale: Rezultate parțiale – Rousseff peste 40% din voturi

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Președintele Braziliei, Dilma Rousseff este foarte aproape de o victorie detașatǎ ȋn primul tur de scrutin al alegerilor, avȃnd șanse mari la propria succesiune ȋn turul urmǎtor. 

Brazilia - Alegeri prezidențiale: Rezultate parțiale - Rousseff peste 40% din voturi (foto:reportingnigeria.com)

Brazilia – Alegeri prezidențiale: Rezultate parțiale – Rousseff peste 40% din voturi (foto:reportingnigeria.com)

Conform datelor oficiale, Dilma Rousseff, candidată din partea Partidului Muncitorilor (PT) a obținut în urma alegerilor prezidențiale desfășurate duminică, 5 octombrie, 40,3% din opțiunile exprimate, după numărarea a 78,5% din buletinele de vot. Tribunalul Superior Electoral a informat că pe locul al doilea s-a clasat social-democratul Aecio Neves, cu 35,15%, iar pe poziția a treia ecologista Marina Silva, din partea Partidului Socialist Brazilian (PSB), cu 20,91%.

Dacă niciunul dintre candidați nu va depăși pragul de 50%, se va organiza turul al doilea, prevăzut pentru 26 octombrie, în care se vor confrunta Rousseff și Neves, potrivit Agerpres. Sondajele efectuate la ieșirea din secțiile de votare o dǎdeau pe președinta de stȃnga, Rousseff, drept o cȃștigǎtoare mult mai detașatǎ, aceasta ȋnsumȃnd 44% din voturi, ȋn timp ce Neves doar 30%, potrivit institutului Ibop.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS