Acasa InternationalExterne Brexitul creează locuri de muncă pentru români

Brexitul creează locuri de muncă pentru români

scris de Misu Andrei
130 afisari

Companiile britanice au decis să se orienteze spre forţa de muncă ieftină de peste hotare, care să le completeze actele vamale post-Brexit, ceea ce creează locuri de muncă în ţări precum România şi India, din cauza lipsei de personal calificat în Marea Britanie, transmite Bloomberg.

Prognozând o creştere a cererii pentru serviciile sale, firma britanică Xpediator Plc, care gestionează livrările de mărfuri pentru o serie de companii internaţionale, a angajat specialişti în România. Managerul firmei Dave Gladen spune că această ţară are un rezervor de specialişti în procedurile vamale UE după ce a aderat la blocul comunitar în 2007.

Acest lucru ne-a permis să obţinem specialişti bine calificaţi şi desigur la un preţ mai mic. Salariile pentru profesionişti în obţinerea de autorizaţii vamale în Marea Britanie a crescut exploziv”, susţine Dave Gladen.

Industria de logistică din Marea Britanie trebuie să găsească soluţii inovative pentru a fi pregătită să facă faţă valului de proceduri birocratice care va apărea la 1 ianuarie 2021, când schimburile comerciale dintre Marea Britanie şi UE, principalul său partener comercial, vor fi reglementate de noi acte dacă cele două părţi nu vor ajunge la un acord de liber schimb.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult