Acasa InternationalExterne Bruce Willis suferă de demenţă

Bruce Willis suferă de demenţă

scris de Misu Andrei
71 Afisari

Boala actorului american Bruce Willis s-a agravat, acesta suferind în prezent de o formă de demenţă incurabilă, potrivit unui nou diagnostic medical, care a fost anunţat joi de familia sa, notează AFP. De altfel, această boală a pus capăt și carierei îndrăgitului actor american.

Bruce Willis renunţă la actorie.

Actorul în vârstă de 67 de ani a suferit iniţial de afazie, o tulburare de limbaj cauzată de leziuni cerebrale. Dar de anul trecut, „boala lui Bruce a progresat şi avem acum un diagnostic mai precis: demenţă frontotemporală„, au explicat apropiaţii săi într-un comunicat.

Din păcate, dificultăţile de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce„, a explicat familia, spunând că „se simte împăcată că are în sfârşit un diagnostic clar„. Degenerescenţa frontotemporală (FTD) este o boala neurodegenerativă, înrudită cu boala Alzheimer. Persoanele cu DFT pot avea probleme de memorie, modificări de comportament sau dificultăţi de vorbire sau de mişcare.„În prezent, nu există niciun tratament pentru această boală, o realitate care sperăm să se schimbe în anii următori„, a subliniat familia.

Pe măsură ce starea lui Bruce progresează, sperăm că media se vor concentra pe scoaterea la lumină a acestei boli care necesită mult mai multă conştientizare şi cercetare„, au adăugat cei apropiaţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS