Acasa InternationalExterne Bruxelles-ul se opune exportului deseurilor nucleare

Bruxelles-ul se opune exportului deseurilor nucleare

scris de Ziua Veche
20 afisari

.Comisia Europeana nu vrea ca statele membre sa exporte deseurile nucleare in afara Uniunii Europene, si nici ca acestea sa fie stocate in depozite comune.

Declaratia a fost facuta marti, de comisarul european pentru energie, germanul Gunther Oettinger, care a precizat, intr-un interviu citat de EUobserver, ca aceasta este o problema interna a fiecarui stat. El a afirmat ca, realizarea unor depozite comune sau exportul acestor deseuri in afara UE, in tari ca Rusia, nu reprezinta o solutie, subliniind si faptul ca, in prezent, Comisia Europeana incearca sa adopte o serie de standarde de securitate privind aceste materiale periculoase. Oettinger a mai adugat ca, in cazul in care deseurile ar fi stocate in afara Uniunii, ar fi mult mai greu pentru Bruxelles sa inspecteze respectivele depozite. Declaratiile contrazic informatiile publicate luna trecuta de cotidianul The Times, potrivit carora mai multe state din vestul Europei intentioneaza sa trimita deseuri nucleare de mare risc in estul Europei, pentru ca acestea sa fie pastrate intr-un depozit subteran comun.

0 comentariu

Pribeagul 26-03-2010 - 19:35

a fost doar o unealta. Pe linga el au fost multi altii, fruntasi moldiveni, care au promovat si oficializat ideea ca dulcele grai moldovenesc ar fi o limba, o limba diferita de limba romana.

Fruntasii moldoveni care au „oficializat” limba moldoveneasca, cum este obiceiul acum – toti ticalosii sa fie rasplatiti-, au ajuns in fruntea statului.

CMC 27-03-2010 - 16:53

Hai sa fim seriosi. Astia deabia pot administra (daca putem spune asa) si teritoriul pe care il au. Dar nu pentru multa vreme. Sa vedem ce au de zis fortele pro-vestice despre actuala orientare politica a presedintelui de la Kiev.

muaddib 27-03-2010 - 23:19

voi nu ati inteles ca cuvantul „Romania” a aprut abia in a doua jumatate a secolului al XIX lea?!?! Cuvintele „Moldova”, „Valahia” si „Ardeal” existau cu muuuulta vreme inainte de „Romania”!!! La fel ca si cuvintele „Ungaria”, „Bulgaria”, „Serbia”, „Cehia”, „Polonia”, „Ucraina”, „Rusia” etc. „Romania” este o inventie a unor masoni si va disparea cat de curand… Ce este asa greu de inteles?!? Se va reveni la Valahia, Moldova si Transilvania! Cine are nevoie de „Romania”? asta este o vorba inventata de masoni!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS