Acasa InternationalExterne Bucurestiul are candidati pentru posturile la nivel inalt din cadrul Serviciului European de Actiune Externa

Bucurestiul are candidati pentru posturile la nivel inalt din cadrul Serviciului European de Actiune Externa

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Romania are candidati pentru posturile la nivel inalt din cadrul Serviciului European de Actiune Externa (SEAE), functii pentru care numirile vor avea loc dupa intrarea in vigoare a Regulamentului financiar si de personal al SEAE in luna octombrie, a anuntat ministrul de externe Teodor Baconschi, la finalul reuniunii Consiliului Afaceri Generale (CAG) al UE, desfasurata luni la Bruxelles.


„Adoptarea deciziei de organizare si functionare a SEAE va permite lansarea selectiei pentru posturile de management inalt – un secretar general, doi secretari generali adjuncti, directorul general pentru buget si administratie si sase posturi in „policy board”. Numirile in aceste posturi vor avea loc abia dupa intrarea in vigoare a Regulamentului financiar si de personal al SEAE, in luna octombrie. in ce ne priveste, avem candidati pentru posturile la nivel inalt”, a spus ministrul roman de externe in conferinta de presa de la finalul reuniunii CAG, transmite Agerpres.
Oficialul roman a primit asigurari de la Inaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate Catherine Ashton ca va fi respectat principiul echilibrului geografic intre statele membre atat in structura centralei SEAE, cat si la nivelul delegatiilor. Ministrii de externe ai statelor membre ale Uniunii Europene au adoptat luni in mod oficial decizia de organizare si functionare a SEAE. „Sunt bucuroasa ca am ajuns atat de departe in numai patru luni, de la prezentarea propunerii mele. Putem acum sa trecem la construirea unui serviciu modern, distinct si eficient pentru secolul 21. Motivul este unul simplu – Europa trebuie sa se adapteze pentru a ne apara mai bine interesele si valorile, intr-o lume cu evolutii tot mai complexe si schimbari de putere fundamentale”, a spus inaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe Catherine Ashton, in cadrul reuniunii CAG. Ashton a accentuat importanta finalizarii Regulamentului financiar si de personal al SEAE, dar si a amendarii bugetului acestui serviciu pentru anul 2010, astfel incat SEAE sa devina functional la data de 1 decembrie, la exact un an de la intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona.
SEAE, noua structura a UE prevazuta de Tratatul de la Lisabona, va lucra in cooperare cu serviciile diplomatice ale statelor membre si va fi alcatuit din departamentele de resort ale Secretariatului general al Consiliului si ale Comisiei Europene, precum si din diplomati detasati din serviciile diplomatice nationale ale tarilor UE.

0 comentariu

cercetas 13-04-2010 - 22:32

iar daca cu panic nu vor, atunci sa vorbesca tancurile.
ce-i aia sa ne terorizeze cu steaguri ungare invartite pe deasupra capului?
cum vine cu abolirea limbii romane?
ehehei, o mica lege martiala vreo 10-20 de ani, poate sa lamureasca lucrurile binisor!

Viorica Ianc 14-04-2010 - 04:18

ca si ungurii sunt tot un fel de neam de
turci ! Neamuri cu bulgarii.
Acum intr-un fel este de inteles de ce
ungurii saraciti de socialisti au luat-o
spre dreapta !
Numai ca daca esti mic si pe vecini i-ai
cam luat in coarne, de unul singur iti va
fi greu la vrema de seceris !
Austria socialista a facut ochii mari,
pare mai ochioasa uitandu-se la Budapesta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult