Acasa InternationalExterne UPDATE Budapesta, in koverul gol: Guvernul Orban, „tratat cu dispreţ” la Bucureşti

UPDATE Budapesta, in koverul gol: Guvernul Orban, „tratat cu dispreţ” la Bucureşti

scris de M.A.B.
5 afisari

UPDATE: Preşedinţii celor două camere ale Parlmentului îi cer lui Kover Laszlo, preşedinte al parlamentului Ungariei, să nu mai calce pe teritoriul României, în perioada campaniei electorale. Vasile Blaga şi Roberta Anastase i-au adresat o scrisoare preşedintelui parlamentului ungar, în care apreciază că ar fi „utilă” amânarea vizitei acestuia „pentru orice perioadă de după desfăşurarea alegerilor locale”, transmite Mediafax..

Guvernul maghiar, condus de premierul cu apucături fasciste/horthyste, Viktor Orban, se autovictimizează, acuzând Executivul de la Bucureşti că îl dispreţuieşte.

Laszlo Kover - Budapesta Nyiro Jozsef

Budapesta, in koverul gol : Guvernul Orban, "tratat cu dispreţ" la Bucureşti

Şeful guvernului ungar, Viktor Orban, a fost tratat cu dispreţ de omologul român, Victor Ponta, la reuniunea de vineri de la Bucureşti a mai multor lideri europeni, susţine presa ungară, care suţine că Orban a fost singurul premier care nu a fost primit de Ponta cu ocazia reuniunii grupului „Prietenii coeziunii”.

Actele de reverenţă sunt ireconciliabile cu stigmatizarea politică, iar guvernul ungar nu intenţionează să comunice cu Guvernul român în această privinţă, a declarat duminică Peter Szijjarto, secretar de stat ungar responsabil cu relaţiile internaţionale, relatează site-ul politics.hu, citat de Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Craiova, că omologul său de la Budapesta, Viktor Orban, are obligaţia să se delimiteze de colegii săi şi să-şi ceară scuze în numele Ungariei pentru declaraţiile preşedintelui Parlamentului Ungariei, Kover Lazslo, în cazul privind reînhumarea scriitorului maghiar Nyiro Jozsef. Kover Lazslo i-a jignit pe români în ţara lor, acuzând Guvernul român de comportament „neprietenos, necivilizat şi barbar”, a adăugat Ponta.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a apreciat că preşedintele Parlamentului Ungariei nu ar trebui să se amestece în campania pentru alegerile locale din România.

„În România, nu acceptăm comemorări şi sărbători în cinstea unor persoane care sunt sau au fost cunoscute ca având atitudini şi acţiuni antiromâneşti, antisemite şi pro-fasciste”, a mai spus premierul român. La rândul său, ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat că dacă Guvernul ungar nu îşi cere scuze pentru declaraţiile lui Kover Laszlo, acesta ar putea fi declarat persona non grata în România.

7 comentarii

MI-5 04-06-2012 - 19:21

Daca bozgorii l-au cumparat pe bassescu, au crezut ca pot sa-si faca de cap in România.

Mache 04-06-2012 - 20:25

Poate ca au motive sa creada asta. 😉 Tocmai cand pentru prima oara in 22 de ani UDMR risca sa nu mai intre in parlament, USL a desfiintat pragul electoral si a introdus un numar de locuri suplimentare in parlament pe criterii etnice ca nu cumva sa lipseasca ungurii din parlamentul Romaniei?! Oare ce ar trebui sa creada ungurimea dupa toate acestea?!

urbos 04-06-2012 - 20:32

Ca ma-ta-i moarta in cotet.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-06-2012 - 20:57

urbos
04-06-2012 at 18:39

Domnul “europeanuul” a amintit de mine, d-aia e firesc un drept la replica:
Pentru ca mancatorului de fecale “europeaNUUL” ii sare tandara numa cand vine vorba de ce spun altii despre ji dani. Ca ce fac si ce spun aceiasi ji dani, nu-l intereseaza pe excrementul infect. Realitatea nu conteaza, jigodia incepe sa mestece partitura ji doveasca despre antisemitismul inventat tot de ei.
– – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD
04-06-2012 at 18:45

Dobre Sandu(EL) conf.Locate Family.com :com.Pogoanele Buzau str. UNIRII 793. TF. 0238552128
urbos
04-06-2012 at 18:53

Rog redactia ori sa scoata tot ce scrie satra ji doveasca si tiganeasca despre persoane private, ca vad ca apar si numere de telefon etc, ori sa faca publice datele acestor indivizi pentru a putea raspunde.

Sint sigur si ca “europeanuul” va lua atitudine si va infiera cu manie caracteristica amenintarile ji danilor si tiganilor de pe forum.
– – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD
04-06-2012 at 19:00

Dar ,va aflati in …privata , domnule Urbos /Sobru . CU TZAGANI si cu Ja DANI , d-le DOBRE SANDEL de la adresa mentionata!

DXN 04-06-2012 - 21:30

????????????
Ai grija.
😉

DXN 04-06-2012 - 20:58

Toata lumea, prin urmare, si „ungurimea” crede la fel cum Paraipan scrie aici:
ROMANIA DE ACUM 100 DE ANI:
1. Am recuperat -mental/psihologic- in aceste doua decenii Romania Mare (se gandeste si se vorbeste romaneste de la Nistru pan’ la Tisa, din muntii Slovaciei -unde traiesc “cibani” care fac “bronza” din “klapti” de “moritza”- pana dincolo de Timoc sau de Balcik);
2. Avem acelasi nivel european: tara eminamente agrara cu o agricultura slab dezvoltata si o industrie inexistenta;
3. Ne asteapta o criza din care vom iesi morti;
4. Politicienii si mafia vor agoniza tara;
5. Cand Germania va dori, va veni ca aliat al nostru, iar noi vom orgasmiza in zeci de milioane de moduri;
6. Noii bratieni si noii manisti vor da tara pe mana forte a lui Putin, dupa ce vor mai impusca vreun antonescuion sau vor descauna vreun mihaihopantol;
7. Americanii se vor lasa asteptati, deoarece Savetuca II si Vladimir se vor intelege -din nou- pe un petec de hartie;
8. Ponta si ai lui vor fi impuscati la Targoviste de urmasii lui Dobritoiu, iar in locul lor se vor inscauna Udrea si Voinescu. Duda va fi alergat pe autostrada A9;
9. Poporul va fi in delir: LIBERTATE TE IUBIM, ORI INVINGEM ORI MURIM;
10. ANTONESCU PRESEDINTE.

PARAIPAN 04-06-2012 - 21:33

K lumea!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult