Acasa InternationalExterne Bulgaria a suspendat ratificarea ACTA

Bulgaria a suspendat ratificarea ACTA

scris de Doru Dragomir
7 afisari

Bulgaria a devenit cea de-a 6-a tara care refuza sa sustina acordul international de combatare a pirateriei pe internet.

Bulgaria a suspendat ratificarea ACTA

In urma protestelor de sambata, cand au iesit pe strazi cetateni din 17 orase bulgare, guvernul  bulgar a luat decizia de suspendera a aprobarii ACTA. Traicho Traikov, ministrul bulgar al Economiei si Energiei a spus ca Sofia nu va ratifica acest document pana cand statele membre ale UE nu vor avea o pozitie comuna cu privire la document. Acesta a declarat ca va accepta sa demisioneze daca i se va cere acest lucru din partea premierului, intrucat a semnat initial acest acord.

Taicho Traikov a  mai afirmat totodata ca “drepturile de autor nu ar trebui sa fie considerate mai importante ca drepturile omului”.

Tratatul ACTA, propus de Statele Unite si Japonia a fost acuzat vehement de critici pentru limitarea dreptului la libera exprimare pe Internet. In ianuarie tratatul a fost semnat de Uniunea Europeana si 22 din statele membre. Cipru, Estonia, Germania, Olanda si Slovacia au fost celelalte 5 state care nu au semnat conventia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult