Acasa InternationalExterne Bulgaria aproba masuri urgente pentru aderarea la Schengen

Bulgaria aproba masuri urgente pentru aderarea la Schengen

scris de M.A.
4 afisari

Guvernul bulgar a aprobat joi un plan de acţiune ce include măsuri urgente vizând aderarea Bulgariei la Spaţiul Schengen, a informat biroul de presă al executivului de la Sofia, într-un comunicat preluat de BTA.

Planul de acţiune răspunde recomandărilor incluse în rapoartele experţilor cu privire la îndeplinirea de către Bulgaria a criteriilor de aderare la spaţiul european de liberă circulaţie, transmite Agerpres. Potrivit comunicatului, în cadrul procedurii de evaluare a stadiului de pregătire pentru accederea în Spaţiul Schengen, Bulgaria a primit evaluări pozitive. Planul aprobat joi este împărţit în două secţiuni: măsuri urgente ce trebuie puse în practică până la 31 martie 2011, şi măsuri de urmărire până la 31 decembrie 2011.

Măsurile urgente prevăd, printre altele, asigurarea numărului necesar de terminale TETRA staţionare, portabile şi mobile pentru zonele de frontieră, majorarea cantităţii de combustibil alocat Directoratului general al poliţiei de frontieră, iar cele de urmărire se referă la aplicarea procedurilor de livrare şi instalare a echipamentelor de detectate a persoanelor ascunse în camioane etc. Pentru implementarea acestui plan a fost aprobată o finanţare de 11 milioane de leva (circa 5,5 milioane de euro).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult