Acasa InternationalExterne Bulgaria: Delimitarea zonelor maritime nu e o problemă cu România

Bulgaria: Delimitarea zonelor maritime nu e o problemă cu România

scris de Marius Bâtcă
8 afisari

Delimitarea zonelor maritime nu este o problemă în relaţiile dintre Bulgaria şi România, se precizează într-o luare poziţie a purtătorului de cuvânt al ministerului bulgar al Afacerilor Externe, Vesela Cerneva.

MAE Bulgaria

Sediul MAE Bulgaria

Bulgaria şi România poartă negocieri pentru delimitarea zonelor din Marea Neagră de mai bine de 20 ani. Purtătorul de cuvânt notează că ultima rundă de negocieri, cea de a 17-a, a avut loc la Sofia în decembrie 2011, iar următoarea va avea loc în capitala României în 2012, transmite Agerpres.

Negocierile au loc într-o atmosferă de prietenie şi în contextul voinţei celor două ţări, astfel încât diferendul să fie rezolvat prin semnarea unui acord bilateral. Subiectul nu reprezintă nicio problemă în relaţiile bilaterale, care sunt de parteneriat, de bună vecinătate şi în spiritul apartenenţei noastre la Uniunea Europeană, subliniază Vesela Cerneva.

Această luare de poziţie vine după ce ministrul român al Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a declarat marţi seara, într-o emisiune la Digi 24, că „există o zonă în litigiu” între România şi Bulgaria în ceea ce priveşte frontiera de stat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult