Acasa InternationalExterne Bulgaria introduce noi restricții pentru persoanele de peste 65 de ani

Bulgaria introduce noi restricții pentru persoanele de peste 65 de ani

scris de Misu Andrei
120 afisari

Bulgaria a introdus joi noi măsuri pentru a limita răspândirea epidemiei de COVID-19. Între orele 08:00 şi 10:00 pot face cumpărături doar persoane cu vârsta de cel puţin 65 de ani. Nicio persoană mai tânără de 65 de ani nu va fi servită în intervalul de două ore specificat. Restricția este valabilă pentru toate magazinele alimentare și pentru farmacii.

În plus, toate restaurantele, cafenelele şi barurile pot funcţiona numai între orele 06:00 şi 23:30. În restul timpului sunt permise doar serviciile de livrare. Accesul minorilor în centrele comerciale este autorizat doar în prezenţa unui părinte, tutore sau oricărui alt adult.

Cursurile tradiţionale în învăţământul gimnazial şi liceal sunt suspendate în districtele cu morbiditate mai mare de 119,9 la 100.000 locuitori în ultimele 14 zile sau dacă în perioada 4-11 noiembrie mai mult de 15% dintre elevi au absentat de la cursuri din cauza apariţiei simptomelor de COVID-19.

În privinţa învăţământului superior, cursurile în persoană sunt suspendate, cu excepţia exerciţiilor practice care nu pot fi făcute în sistem de videoconferinţă.

Excepţii sunt permise pentru disciplinele medicale, practica în spitale şi examenele pentru obţinerea specialităţii în sistemul de sănătate, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire şi control ale bolilor infecţioase.

Sunt suspendate internările şi operaţiile chirurgicale planificate în spitale şi în centrele oncologice, cu excepţia transplantului de organe, ţesuturi şi celule, tratării pacienţilor cu afecţiuni oncologice, naşterilor asistate (indiferent de metoda de naştere), tratamentelor pe termen lung şi asistenţei psihiatrice.

1 comentariu

Contra 12-11-2020 - 15:21

Iar batranii? Dar de ce sunt numiti seniori cand le faceti oferte de turism?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult