Acasa InternationalExterne Bulgaria nu va mai pune sârmă ghimpată la frontiera cu Turcia

Bulgaria nu va mai pune sârmă ghimpată la frontiera cu Turcia

scris de Stefan Galai
5 afisari

Bulgaria nu va mai instala, la frontiera sa cu Turcia, garduri de sârmă ghimpată pentru a împiedica traversarea frontierei de către animale sălbatice.

Foto: quailblog.org

Guvernul de la Sofia a renunţat miercuri la proiectul său de a reinstala, după modelul perioadei comuniste, garduri de sârmă ghimpată la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia pentru a împiedica traversarea acestei frontiere de către animale sălbatice, informează Moldpres.

Guvernul bulgar şi-a motivat decizia prin „considerente financiare”, valoarea proiectului ridicându-se la 28 de milioane de leva (14,3 milioane de euro), adică de patru ori mai mult decît fusese prevăzut iniţial, conform unui comunicat guvernamental.

În urmă cu un an, Guvernul bulgar a decis să instaleze sârmă ghimpată pentru a opri mişcarea fără restricţii a animalelor şi a limita propagarea febrei aftoase în Bulgaria, ceea ce a provocat o dezaprobare vie din partea Turciei.

Sârma ghimpată, ce marca în perioada comunistă frontiera dintre ţările NATO şi cele membre ale Pactului de la Varşovia, a fost retrasă după căderea comunismului, mai puţin într-o porţiune de 28,5 kilometri, situată în zone greu accesibile.

1 comentariu

digital 18-04-2012 - 18:52

și ce va pune,totuși,până la urmă?!
grenade defensive?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult