Acasa InternationalExterne Bulgaria recunoaste ca a mintit UE in legatura cu deficitul sau bugetar, dupa modelul Greciei

Bulgaria recunoaste ca a mintit UE in legatura cu deficitul sau bugetar, dupa modelul Greciei

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Guvernul de la Sofia a anuntat vineri ca nu va mai solicita intrarea in ERM – II (Mecanismul Ratelor de Schimb) – anticamera zonei euro – din cauza faptului ca deficitul bugetar pentru anul 2009 este mai mare decat cel preconizat.

Potrivit Reuters, premierul Boiko Borisov, al carui partid a preluat putere in luna iulie a anului trecut, a declarat ca aceasta crestere a fost cauzata de contractele paguboase incheitate de guvernul socialist, deficitul bugetar real al Bulgariei fiind de 3.7 % din PIB si nu de 1.9 %. “De fapt, i-am mintit pe colegii nostrii (din UE – n.r.) cu privire la capacitatea noastra de a adopta euro, fara sa ne dam seama de aceasta capcana”, a mai adugat Borisov. Simeon Djankov, ministrul bulgar al Finantelor, a declarat insa ca deficitul bugetar crescut al Bulgariei nu va afecta leva si nici sistemul bancar din aceasta tara.

0 comentariu

Gabriela 31-03-2010 - 08:22

Ma bucur , ca din cei multi si mutl privati de multe, cer mindrie si onoare, pentru toti militarii. Este adevarat, toti cei ce au fost in rindurile structurilor organizate ale statului si-au facut datoria, lucru scos din contextul economico-politico-social de la momentul respectiv si care a dat friu liber injuriilor si blamarilor in fata opiniei publice de catre cei ce condul dstinul acestui popor.
o persoana de” bun simt” a observat si observa ca, periodic suntem intoxicati su subiecte „bomba” – acum cazul Voicu- tocmai pe principiul :dezbina si stapaneste”.
Dupa umila mea parere declar atat:”Fereasca-ne Bunul Dumnezeu de un conflict armat, armata si celelalte structuri combatante ,organizate si inchegate, motivate s”sa-si dea viata pentru tara” nu mai exista, acum avem mercnari, care vor fi de aprtea cui da mai mult.Concluzia Adio Siguranta Nationala.
Va multumesc pentru aceasta ocazie si, din tot sufletul de catana cu state vechi va urez Paste Fericit, lumina in suflet

Vlad 31-03-2010 - 16:47

Militarii cu pensii „nesimtite ” sa-i judece pe acesti politicieni care nu fac nimic pentru acesta tara !Ex. de diferenta de salarizare in M.Ap.N si M. Justitiei Pl.Adj.LA PARCUL AUTO solda +norma de hrana 1980 lei ,aceiasi functie dar la Penitenciar solda 3100 lei fara norma de hrana !! Unde este dreptatea ?? la acelasi grad ,aceiasi functie o diferenta mare de tot !

MM Tc TIN 03-04-2010 - 04:08

Sunt onorat ca am facut parte din ARMATA ROMANA,acum fiind rezervist,fizic vorbind,cu sufletul intodeauna activ.Demnitatea ne-a fost lezata de catre actualii guvernanti.Multumim POPORULUI pentru locul acordat in sondajele de opinie.Camarazi,trbuie sa fim uniti,sa nu-i lasam pe acesti frustati sa ne dezbine.ONOR PATRIA ONOR JERTFEI INAINTASILOR NOSTRII.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS