Acasa InternationalExterne Bulgarii declară război ţiganilor. Consiliul de Securitate convocat la Sofia VIDEO

Bulgarii declară război ţiganilor. Consiliul de Securitate convocat la Sofia VIDEO

scris de M.A.B.
2.098 Afisari

Preşedintele Bulgariei a convocat Consiliul Naţional de Securitate, din cauza situaţiei în care se află ţara, după incidentele pornite din Kătuniţa.

Poteste impotriva tiganilor in Bulgaria (btv.bg)

Poteste impotriva tiganilor in Bulgaria (foto: btv.bg)

Presa bulgară a prezentat ieri seară şi astăzi imagini video, dar şi fotografii, cu manifestaţii în mai toate marile oraşe. Cei mai mulţi protestatari s-au strâns la Plovdiv şi la Sofia, dar incidente grave au avut loc şi în restul Bulgariei. Printre lozincile scandate de miile de bulgari ieşiţi în stradă se numără: “Moarte ţiganilor”, “Ţiganii la săpun”, “Să le dăm în cap tuciuriilor”, “Turcii sub cuţit”, “Bulgaria trezeşte-te” şi “Bulgarii eroi”. De asemenea, pe un banner se putea citi “Ne-am săturat de teroarea ţigănească”.

Potrivit Dariknews.bg, şeful statului de la sud de Dunăre a decis că data la care se va întruni Consiliul este 1 octombrie, a anunţat secretariatul de presă al preşedinţiei. Tema întâlnirii este: “Problemele curente privind siguranţa internă. Măsuri urgente pentru restabilirea legii şi ordinii în ţară şi evitarea tensiunilor inter-etnice”. Cu această ocazie, un raport asupra evenimentelor din ultima perioadă va fi prezentat de ministrul adjunct al Internelor, Veselin Vuchkov, şi secretarul general al Internelor, Kalin Georgiev.

Ţar Kiro, adus la Sofia

Kiril Raşkov, autoproclamatul „Ţar” al ţiganilor bulgari, bănuit de implicare în crima organizată, a fost adus în capitala Sofia, scrie Novinite. Ieri, presa din Bulgaria a prezentat imagini cu un protest izbucnit într-o staţiune montană, unde, într-un hotel de 4 stele, se ascunsese Ţar Kiro”. Liderul ţiganilor a fost scos cu mare greutate din zonă de forţele de ordine, înainte ca spiritele să se încingă şi mai mult.

Teroarea tiganeasca dariknews.bg

Ajunge cu teroarea tiganeasca (foto: dariknews.bg)

În prezent, “Ţar Kiro” (Kiril Raşkov) se află în capitala bulgară, sub pază armată, susţine şi televiziunea de stat de la sud de Dunăre, citând jurnalişti care încearcă să afle locul în care este ascuns. În momentul de faşă, jurnaliştii bulgari se află între ciocan şi nicovală. Protestatarii îi acuză că ţin partea clanului ţigănesc. De altfel, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor a şi dat publicităţii un comunicat în care protestează faţă de agresarea mai multor ziarişti în timpul violenţelor care au avut loc la Kătuniţa. Între timp, jurnaliştii de la mai multe publicaţii au dezvăluit că Ţar Kiro a fost protejat de agenţii fiscali, care s-au făcut că uită să controleze, de-a lungul vremii, felul în care Kiril Raşkov şi-a făcut averea şi şi-a achiziţionat luxoasele locuinţe. În consecinţă, directorul agenţiei fiscale, Krasimir Stefanov, a ordonat o anchetă internă.

Mii de bulgari în stradă şi peste 100 de arestări

Peste 100 de persoane au fost arestate luni seară, în Bulgaria, după ce, în principalele oraşe, mii de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva clanurilor ţigăneşti şi a autorităţilor de la Sofia care sunt mult prea permisive faţă de acestea. Aproximativ 3000 de oameni au ieşit în stradă la Plovdiv (oraş apropiat de satul Kătuniţa), 2000 la Sofia, 1000 la Varna şi alte câteva sute sau zeci în Pleven, Blagoevgrad, Burgas, Stara Zagora, Pernik, Vratsa şi altele. Forţele de ordine susţin că, printre protestatari, s-au aflat şi membri ai galeriilor unor echipe de fotbal, dar şi membri ai unor grupări de extremă dreapta. Astfel, au avut loc ciocniri cu poliţiştii, jandarmii şi Protecţia Civilă în Plovdiv, Sofia, Varna şi Pleven, după ce s-au constatat încercări de pătrundere în cartierel locuite de ţigani.

Bulgaria dariknews.bg

foto: dariknews.bg

În acelaşi timp, semnalează presa de la sud de Dunăre, ţiganii din mai multe oraşe s-au mobilizat, aşteptându-se la atacuri. În consecinţă, au fost constituite grupuri de ţigani înarmaţi cu lopeţi, topoare, bâte şi arme de foc. De exemplu, având informaţii că manifestanţii bulgari se îndreptau spre mahalaua Maksuda, din Varna, 400 de ţigani din Kamenar, sat din apropiere, erau pregătiţi să năvălească în oraş. Potrivit comisarului Dimitar Dimitrov, din Varna, grupurile (de ambele părţi) au fost dispersate de forţele de ordine.

Potrivit secretarului general de la Interne, Kalin Georgiev, o situaţie similară a fost înregistrată şi la Pleven, unde mai multe grupuri de manifestanţi bulgari au vrut să ajungă la Bukovlak, un sat de ţigani din apropiere. Georgiev susţine că acţiunile par a fi coordonate, pentru că s-a constat încercarea deturnării atenţieii forţelor de ordine prin apeluri la 112, prin care erau semnalate focare false de violenţă. De asemenea, mai susţin reprezentanţii ministerului bulgar de Interne, printre cei reţinuţi se numără foarte mulţi elevi de liceu, inclusiv fete.

7 comentarii

Ereticul 27-09-2011 - 19:37

Bravo Bulgaria! Suspendati / abrogati codul penal timp de o saptamana, dupa care va veti bucura de o tara curata.

DanL 27-09-2011 - 20:00

Nu este zi de la Dumnezeu în care să nu fim agresați și terorizați de țigani. Fură și tâlhăresc, ucid și violează și după aceea tot ei urlă cât îi țin bojocii că sunt discriminați. Iar de la autorități ce să aștepți? Când președintele însuși le asigură protecția.

TOM Cc 27-09-2011 - 20:10

si ce ?? nu au dreptate ??

Liviu 27-09-2011 - 23:06

Bulgarii au fost intotdeauna deasupra noastra atunci cand a fost vorba de luat atitudine … Suntem carpe de carpe !!! Otrepe …

BULA 28-09-2011 - 07:44

Tiganii si-au luat-o in cap, in toata Europa, pentru ca sunt sustinuti de masoneria evreiasca, care face presiuni asupra guvernelor sa-i lase in pace.
Evreii fac o mare tampenie luand apararea tiganilor. Tiganii ii enerveaza pe toti si enervarea asta se va abate si asupra evreilor.

Marian 28-09-2011 - 08:46

Acest fenomen trebuia sa se intample in Romania , mai exact Oltenia, dar jocurile au fost stricate de oameni care au avut ratiune si curaj.
Aceasta etnie este o plaga sociala daca nu este tinuta in frau.
Se inmultesc mult, dispretuiesc scoala si munca, refuza civilizarea.Sa-i ia americanii care le finanteaza fundatiile cu milioane de dolari anual.
Romii sunt numai tiganii din Romania!?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult