Acasa InternationalExterne Bush: Principalul suspect pentru 11 septembrie 2001 a fost torturat

Bush: Principalul suspect pentru 11 septembrie 2001 a fost torturat

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Fostul presedinte american George W. Bush a admis miercuri ca suspectul de terorism Khalid Sheik Mohammed, acuzat ca ar fi organizat atentatele din 11 septembrie 2001, a fost supus simularii inecului, relateaza The Guardian, citat de realitatea.net.


Bush a subliniat ca ar ordona din nou acelasi lucru, „pentru a salva vieţi”. „Da, l-am supus lui Khalid Sheikh Mohammed simularii inecului”, a declarat fostul lider de la Casa Alba. „As face din nou acelasi lucru pentru a salva vieţi”, a adaugat el. Simularea inecului este o metoda controversata folosita de Statele Unite in interogarea suspecţilor de terorism. Administraţia Obama a calificat aceasta metoda drept tortura. Mohammed a fost capturat in Pakistan in 2003 si este cel mai important membru al-Qaida aflat in prezent in custodia SUA. In discursul sau, Bush a aparat si decizia de a invada Irakul in 2003. El a precizat ca inlaturarea lui Saddam Hussein de la putere este „lucrul potrivit de facut, iar lumea este un loc mai bun fara el”. Dar a dat asigurari ca nu critica acţiunile lui Barack Obama. „Nu ma veţi vedea pe mine in piaţa publica criticandu-l pe presedinte”, a spus el.In luna februarie, Bush a afirmat ca „incearca sa recastige un sentiment de anonimitate”. „Nu mi-a placut cand un fost presedinte mi-a facut mie viaţa grea”, a subliniat el, aparent referindu-se la Jimmy Carter, fost sef al statului in perioada 1976 – 1980.

0 comentariu

Vlad 07-04-2010 - 14:31

In baza carei legi ,le diminuezi pensiile domnule ?? Cum poti sa iei un drept deja acordat in baza unor legi .Te dau in judecata oamenii ! Nu in Romania ,ca aici nu se face justitie !!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult