Acasa InternationalExterne Buzek: Toleranţă zero în cazul Strasser-Thaler-Severin

Buzek: Toleranţă zero în cazul Strasser-Thaler-Severin

scris de M.A.
10 afisari

„Unul din colegii noştri, Zoran Thaler, a renunţat la mandatul său (…) Un al doilea coleg, domnul Strasser, şi-a anunţat intenţia de a demisiona în următoarele zile”. Un al treilea, domnul Severin, a părăsit grupul politic al Socialiştilor şi Democraţilor, alăturându-se deputaţilor neafiliaţi, a declarat Jerzy Buzek.

Jerzy Buzek

Jerzy Buzek (foto: novinite.com)

Preşedintele Parlamentului European a comentat pe larg, in timpul sesiunii plenare de miercuri, situaţia creată în urma publicării articolului în Sunday Times, conform căruia anumiţi deputaţi ar fi acceptat să primească bani din partea unor lobby-işti. „Aceste demisii sunt rezultatul unor acuzaţii grave care au apărut în presă în legătură cu comportamentul inadecvat al unor membri ai acestui Parlament”, a declarat Buzek. El a anunţat că Biroul Parlamentului European a discutat miercuri dimineaţă situaţia. „Vorbind în numele Biroului, cred că majoritatea colegilor mei din această sală suntem hotărâţi să aplicăm toleranţa zero faţă de acţiunile care au condus la demisiile colegilor. Ca preşedinte, sunt hotărât să susţin integritatea acestei instituţii şi a tuturor Membrilor”, a spus Jerzy Buzek.

„Parlamentul doreşte ca faptele să iasă la lumină”, a mai adăugat Buzek, iar Parlamentul va coopera pe deplin cu toate instituţiile competente. În plus, Parlamentul European va trebui să introducă un cod de conduită obligatoriu pentru activităţile de lobby în instituţiile europene.

1 comentariu

u s 24-03-2011 - 12:24

Severinul ar face bine sa demisioneze. Si sa-l dea in gat si pe retardatul ala de Bodu daca vrea sa faca o treaba.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult