Acasa InternationalExterne Câți pasageri ai zborului MH17 au mai putut fi identificați

Câți pasageri ai zborului MH17 au mai putut fi identificați

scris de C.P.
1 afisari

Experții olandezi în medicină legală au identificat în total 65 de victime ale prăbușirii avionului companiei Malaysia Airlines, a anunțat sâmbătă guvernul de la Amsterdam.

Avionul MH17, doborît de separatiștii ucrainieni.

Au fost identificate 42 de victime noi, a făcut cunoscut Ministerul Justiției într-un comunicat.

Printre acestea se află 21 de olandezi, restul având altă naționalitate, a precizat ministerul, subliniind că naționalitatea „celorlalte victime nu a fost dezvăluită la cererea ambasadelor din țările respective”.

Vineri, coordonatorul echipelor de experți, Arie de Bruijn, a informat că 176 corpuri „mai mult sau mai puțin întregi” au ajuns în Olanda, precum și 527 de resturi ale victimelor.

„O echipă de specialiști lucrează zi și noapte, dar repetăm că identificarea tuturor victimelor va dura câteva luni”, a menționat guvernul olandez.

Ultimii anchetatori olandezi, australieni și malaezieni care lucrează la locul catastrofei aviatice pentru a căuta resturi ale victimelor și obiecte care le-au aparținut acestora erau în drum spre Olanda, a relatat agenția olandeză de presă ANP.

Premierul Olandei, Mark Rutte, a anunțat miercuri că, din cauza insecurității provocate de luptele dintre forțele ucrainene și separatiștii proruși, căutările la locul prăbușirii avionului au fost suspendate până la noi ordine.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines care zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur a fost doborât cel mai probabil de o rachetă, pe 17 iulie, în timp ce survola estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord, dintre care 193 de cetățeni olandezi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult