Acasa InternationalExterne Cairo: confruntări violente în faţa palatului prezidenţial

Cairo: confruntări violente în faţa palatului prezidenţial

scris de A.B.
11 afisari

Mii de susţinători ai preşedintelui egiptean Mohamed Morsi i-au îndepărtat, miercuri, pe opozanţii care campează de marţi seara în faţa palatului prezidenţial din Cairo, potrivit unui fotoreporter al AFP.

Susţinătorii preşedintelui, care au răspuns unui apel la manifestaţie adresat de Fraţii Musulmani, i-au îndepărtat pe opozanţii lui Morsi în urma unor confruntări, obligându-i să fugă din zonele adiacente palatului prezidenţial.

Fraţii Musulmani egipteni au cerut, miercuri, organizarea unei manifestaţii în cursul după-amiezii pentru susţinerea preşedintelui Mohamed Morsi în faţa palatului prezidenţial, la o zi după o manifestaţie de amploare a opoziţiei în acelaşi loc, a anunţat asociaţia islamistă.

„Fraţii musulmani şi alte forţe populare cer (organizarea unei) manifestaţii în faţa palatului Ittihadiya miercuri după-amiază pentru apărarea legitimităţii” preşedintelui, în timp ce opozanţii au încercat, marţi, „să îşi impună opiniile prin forţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al asociaţiei, Mahmoud Ghozlan, într-un comunicat.

9 comentarii

tomi 05-12-2012 - 22:57

CAIRO — Supporters and opponents of Egyptian leader Mohammed Morsi fought with rocks, firebombs and sticks outside the presidential palace in Cairo on Wednesday in large-scale clashes that marked the worst violence of a deepening crisis over the disputed constitution.
CUM DREACU NU APARE NIMENI SA COMENTEZE ASA O SPLENDOARE DE TEMA????
Cu nu mult timp in urma se cerea capul lui Mubarak in piata (cu nume nou specific musulman) Simon Bolivar. Acum se cere capul celui care l-a dat jos pe Mubarak. Primavara araba in plin extaz. Cam toate statele arabe ce au trecut prin acea cacata de revolutie islamica, in drum spre anarhie si haos total,cu tulburari neincetate si confruntari intre bandele de”invingatori” iata chipul nou al lumii arabe lume „civilizata” gen urbos, digital, ereticul si raposatul huhuciu. Ca ce va iesi din aceasta asa zisa democratie araba noi stim mai bine ca oricine in lume. Dupa cum apar lucruruile Israelul nu are de facut nimic doar sa astepte, islamul si lumea musulmana va disparea singura, se vor macelari pina la ultimul, in numele coranului, Doamne ajuta, scapa si lumea de cea mai mare pacoste si cel mai infernal pericol de care nici acum nu si-au dat seama naivii de vestici care continua sa traiasca cu capul in nori.

digital 05-12-2012 - 23:00

fă mă,o excursie la,Cayro!
ai curaj?!

tomi 06-12-2012 - 01:04

Am fost prietene la 20 km de Cairo cu toate tancurile si doua divizii ale unitatilor de eilta Golani si infanterie dar ne-au oprit americanii, in 24 de ore ar fi fluturat steagul israelian pe marele sfinx si pe piramide. Sau temut americanii de umilinta prea mare ce-ar fi lovit lumea araba si au considerat ca e mai bine sa ne opreasca. Pacat, stiau si ei ca nu e bine sa inceapa cu noi ca dupa acea nu stiu cum sa iasa din belele.

andra 06-12-2012 - 05:42

Nu-i mai bine sa traiti in pace cu vecinii arabi? Cum au gandit evreii din America?

Erwin.de 06-12-2012 - 14:34

cu curu …..ca itotdeauna…..
America si-a rupt izmenele in lume
cu politica lor,mai ales de can e presedinte
urangutanul acesta cu chip dublu…..

digital 06-12-2012 - 21:26

tu ești obișnuit mă cu excursiile în abi-uri,nu-i așa?!securistule!!!
zice tembelul:Sau temut americanii de umilinta prea mare ce-ar fi lovit lumea araba si au considerat ca e mai bine sa ne opreasca.
hahaha!
expresie mai cretină,nici că am mai auzit!!!!

andra 06-12-2012 - 21:20

Nu stiu daca ati observat, dar America nu s-a amestecat in Primavara Araba, un proiect politic de factura iluminista, pe filiera Marelui Orient Francez. Spre deosebire de Revolutia libiana a fost sprijinita de catre cei doi clovni, Sarkozy si Berluscoli, la conducearea Egiptului a ajuns, pe cale de mocratica un presedinte islamist moderat, dar un om onest si cu principii, iar apartenenta sa la Fratia Musulmana nu este o chestiune frivola.
Cum Doamne iarta-ma, imediat dupa oprirea focului in Gaza, Egiptul se confrunta cu o criza politica de proportii, care risca sa puna in pericol procesul de pace din Orientul Mijlociu?!

digital 06-12-2012 - 21:59

ce te tot miri,atâta,la noi,totul se rezolvă …”pașnic”….adică pui un kior două mandate și nu-ți mai trebuie nici primăvară arabă,nici fâșia gaza!
ce dreq e atât de complicated!

ruski celovek 06-12-2012 - 22:28

ineptii cucoana.in pericol este pacea lumii,arabii si islamul doua laturi paralele
irationale……lumea este inconstienta….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult