Acasa InternationalExterne California, mistuită de incendii

California, mistuită de incendii

scris de A.B.
2 afisari

Mai multe mii de pompieri luptau în continuare sâmbătă împotriva a peste 20 de incendii care au izbucnit în întreaga Californie, confruntată cu o secetă neobișnuită, au informat autoritățile locale, citate de AFP.

california_fires_02Un pompier, Dave Ruhl, 38 de ani, și-a pierdut viața joi în lupta contra focului ce a cuprins pădurea națională Modoc, în apropiere de Alturas (nord-vest), a făcut cunoscut guvernatorul statului, Jerry Brown, care a decretat stare de urgență.

Aproximativ 8.000 de pompieri au fost trimiși în misiune pe întreg teritoriul acestui stat din vestul SUA, a precizat Garda Națională din California, chemată în ajutor.

Două incendii au provocat închiderea mai multor kilometri de autostrăzi din acest stat, au precizat autoritățile și mass-media locale.

Purtătorul de cuvânt al pompierilor, Daniel Berlant, a scris pe contul său de Twitter că numai 5% din incendiul din comitatul Lake, unul din cele mai importante, a fost stăvilit.

Un nou focar de incendiu a fost înregistrat în Cajon Pass, provocând închiderea mai multor axe strategice, a precizat cotidianul Los Angeles Times.

Seceta excesivă și temperaturile extreme au transformat aproape întreg statul într-un ‘butoi cu pulbere’, a comentat guvernatorul Jerry Brown într-un comunicat. ‘Curajoșii noștri pompieri se află în prima linie și vom face tot ce ne stă în putință să îi ajutăm’, a adăugat el.

Incendiile sunt frecvente în California, dar în ultima vreme numărul lor crește din cauza sectei grave care afectează de patru ani acest stat.

În aprilie, guvernatorul a impus restricții severe la consumul de apă care au fost înăsprite ulterior.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult