Acasa InternationalExterne Camera Reprezentanţilor respinge desfiinţarea Guantanamo

Camera Reprezentanţilor respinge desfiinţarea Guantanamo

scris de Ziua Veche
14 Afisari

Camera Reprezentanţilor din SUA a respins – miercuri seara – desfiinţarea închisorii de la Guantanamo în 2011 şi posibilitatea judecării pe teritoriu american a presupusului organizator al atentatelor de la 11 septembrie 2001, transmite Agerpres.

Astfel, Camera a adoptat – cu 212 voturi pentru şi 206 împotrivă – vastul proiect de Legii finanţelor pe anul 2011, destinat să permită ca finanţarea acesteia de către guvernul american să continue până în septembrie 2011. Un paragraf al acestui text „interzice utilizarea fondurilor pentru transferul sau eliberarea pe solul american a lui Khaled Sheikh Mohammed şi a oricărui deţinut de la Guantanamo”. Închisoarea de la Guantanamo încarcerează în prezent 174 de deţinuţi, dintre care doar trei au fost condamnaţi formal de un tribunal militar excepţional.

Preşedintele Barack Obama semnase a doua zi după preluarea funcţiei un decret prin care ordona închiderea centrului de detenţie de la Guantanamo înainte de 22 ianuarie 2010. Dar în faţa opoziţiei tenace a Congresului, el a trebuit să revină asupra acestei promisiuni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS