Acasa InternationalExterne Campania lui ElBaradei, sponsorizata de Iran printr-o tranzactie care a avut loc la Bucuresti

Campania lui ElBaradei, sponsorizata de Iran printr-o tranzactie care a avut loc la Bucuresti

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Un oficial iranian de rang inalt a oferit un cec in valoare de sapte milioane de dolari unui om de afaceri apropiat lui Mohamed ElBaradei, tranzactie care a avut loc la Bucuresti, cu scopul finantarii campaniei electorale a acestuia, potrivit cotidianului kuwaitian Al-Siyassa, citat de blogul MEMRI, informeaza Mediafax.

Cotidianul kuwaitian, cunoscut pentru opozitia fata de regimul de la Teheran, sustine ca omul de afaceri a promis ca ii va acorda lui ElBaradei “orice forma de asistenta necesara pentru ca acesta sa castige alegerile, inclusiv informatii pentru a fi folosite impotriva actualului presedinte” egiptean, Hosni Mubarak.

Fost director al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), Mohamed ElBaradei a declarat la sfarsitul lunii februarie ca este pregatit sa candideze la alegerile prezidentiale egiptene din 2011, chiar si impotriva actualului sef al statului. In varsta de 67 de ani, Mohamed ElBaradei a facut apel in ultimele luni la o democratizare a regimului presedintelui Hosni Mubarak, aflat in functie de 29 de ani. In calitate de director general al AIEA, Mohamed ElBaradei a fost acuzat in repetate randuri, in special de Washington, ca nu s-a dovedit a fi suficient de sever cu Iranul, in legatura cu dosarul nuclear. De asemenea, el a fost acuzat de Israel si Franta ca ar fi ascuns dovezi impotriva Iranului, acuzatii pe care le-a respins.

0 comentariu

VICTIMA 06-04-2010 - 23:45

CE FACETI CU FOSTUL PRIM-PROCUROR DE LA SIBIU : BERGHEZAN ION DAT IN JIDECATA DE D:N:A: PT: 45.000 eoro LUARE DE MITA STRAFIC DE INFLUENTA ??? DOSARUL SE AFLA LA ICCJ C DE 2 ANI DE ZILE FARA SA FIE JUDECAT: OR FI MAI MULTI COSTINIU SI JIPA LI ICCJ BUC: ATENTIE !!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult