Acasa InternationalExterne Canada: Un avion a aterizat de urgenţă după o ameninţare cu bombă

Canada: Un avion a aterizat de urgenţă după o ameninţare cu bombă

scris de Stefan Galai
5 afisari

Un avion al companiei Korean Air cu 149 de pasageri la bord, care pleacase de la Vancouver spre Seul, a efectuat o aterizare de urgenţă, marţi, în insula Vancouver din Canada în urma unei ameninţări cu bombă primită telefonic, a anunţat compania.

Foto: airplane-times.com

Avionul era pe punctul de a începe traversarea Oceanului Pacific când a fost nevoit să se întoarcă, după ce un apel telefonic anonim la biroul Korean Air din Los Angeles a anunţat prezenţa unui dispozitiv exploziv la bord, a indicat un purtător de cuvânt al operatorului de transport aerian pentru CBS, înformează Agerpres, care citează Reuters şi AFP.

Aeronava Korean Air a aterizat la baza militară Comox, din insula Vancouver, la aproximativ 120 km nord-vest distanţă de marele oraşe de pe coasta de vest a Canadei.

Un apel similar, de asemenea în limba engleză, a fost înregistrat luni, cu ameninţări la adresa aceluiaşi zbor nr.72 provocând o întârziere de două ore.

După aterizarea la Comox, poliţia a evacuat avionul pentru a căuta explozibilul, a indicat James Koh, de la biroul din Vancouver al companiei aeriene menţionate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult