Acasa InternationalExterne Canalul Panama, inchis

Canalul Panama, inchis

scris de Ziua Veche
68 afisari

.Canalul Panama a fost închis miercuri pentru traficul maritim din cauza ploilor torenţiale care au lovit micul stat în ultimele zile şi au provocat revărsarea lacurilor, a anunţat Autoritatea canalului Panama.


Circulaţia pe canal ‘ar putea fi afectată de curenţii de pe Chagres’, fluviu alimentat de lacul Alhajuela care a atins un nivel istoric, fiind necesară deschiderea vanelor de evacuare pentru a permite revărsarea apelor, a explicat vicepreşedintele ACP, Manuel Benitez. Canalul Panama, lung de 80 km şi care va împlini în 2014 o sută de ani de la darea în folosinţă, este traversat zilnic de 38 de nave în medie.
Ultima dată canalul a fost închis în 1989, când trupele americane au invadat Panama pentru a-l înlătura de la putere pe dictatorul Manuel Noriega. De asemenea, alunecările de teren au determinat închiderea canalului timp de mai multe luni între sfârşitul lui 1915 şi jumătatea lui 1916, la doar câteva luni după darea în folosinţă.

Canalul a fost construit între 1904 şi 1914 de SUA, care au deţinut controlul exclusiv asupra acestuia până în 1979. Ulterior, după 20 de ani de control comun, guvernul panamez şi-a asumat administrarea sa exclusivă la 31 decembrie 1999

0 comentariu

sorge 27-04-2010 - 06:56

In fond nu este pt cine se pregateste !
Si Teo ar avea dreptate ;ea mai are 2 ani de mandat si dupa acea ?
Dupa plecarea lui Basescu de la Presedentie ,PDLul va fi foarte dezorientat,iar Teo nu va fi trecuta pe nici o lista in viziunea lui Berceanu ,Videanu sau Blaga .Sau cine or mai fi .
S ar putea ca evenimentele sa se deruleze foarte repede si sa se aleaga solutii extreme .
Iar pt Teo ,care a vazut foamea cu ochii ,Voiculescu i a facut o oferta care nu poate fi refuzata .
Probabil ca S.Lazaroiu stie ce spune si degeaba Teo neaga .

Silviu Dumitrescu 27-04-2010 - 19:22

Foarte tare ! Foarte tare dl. Lazaroiu !!!
Intr-o perioada in care nu iti mai ajung degetele de la maini si picioare sa numeri „victimele” migratiei politice in Parlament si nici boabele de grau dintr-un sac pentru a numara „migrantii politici” cu functii in teritoriu (ce potriveala, toate in favoarea PDL) dl. Lazaroiu a gasit adevaratii vinovati si marile pericole: Phelix & Piedone !!!

Ei doi, acesti ticalosi perversi doresc sa o atraga pe Teo din curtea PDL !!!
Deci RAMAI VIGILENT POPOR PD-L-ist – DUSMANUL VEGHEAZA !!!

Ceva mai penibil nu am vazut de mult scris de catre o persoana cu coeficientul de inteligenta al Dl Lazaroiu.
Sau cum ar spune taranul roman: nu vezi barna din ochiul tau de paiul din ochiul altuia !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult